Χαμηλότερες επιδόσεις στις αερομεταφορές περιλαμβάνει η ανανεωμένη εκτίμηση της ΙΑΤΑ για το 2020, σύμφωνα με την οποία η επιβατική κίνηση της χρονιάς θα είναι μειωμένη κατά 66% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, έναντι μείωσης η οποία προηγουμένως είχε εκτιμηθεί στο -63%.

Η ζήτηση τον Αύγουστο συνέχισε να παρουσιάζει μεγάλες απώλειες, με τα χιλιόμετρα ανά επιβάτη να είναι μειωμένα κατά 75,3% έναντι του Αυγούστου του 2019, με μικρή οριακή βελτίωση έναντι της μείωσης 79,5% τον Ιούλιο.

Οι αγορές εσωτερικού ξεπέρασαν σε επιδόσεις τις διεθνείς αγορές όσον αφορά τα επίπεδα ανάκαμψη. Η χωρητικότητα του Αυγούστου (διαθέσιμες θέσεις ανά χιλιόμετρα) μειώθηκε κατά 63,8% σε ετήσια βάση και η πληρότητα κατά 27,2% φτάνοντας στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα για Αύγουστο του 58,5%.

Η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης στα μέσα Αυγούστου διακόπηκε από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω εξάπλωση του κορωνοϊού σε πολλές αγορές. 

Οι καταστροφικές επιδόσεις επιβατικής κίνησης του Αυγούστου αποτέλεσαν το κλείσιμο της χειρότερης καλοκαιρινής σεζόν στην ιστορία των αερομεταφορών, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac. 

Η ανάκαμψη της διεθνούς ζήτησης πρακτικά είναι ανύπαρκτη και οι αγορές εσωτερικού στην Αυστραλία και την Ιαπωνία παρουσιάζουν μειώσεις εν όψει της νέας έξαρσης της πανδημίας και των ταξιδιωτικών περιορισμών. Δεδομένης της σκοτεινής καλοκαιρινής σεζόν, αναθεωρήσαμε τις προσδοκίες μας στο -66%, τόνισε.