Ορδές Βρετανών ταξιδεύουν στους ελάχιστους προορισμούς που παραμένουν ανοικτοί για ταξίδια χωρίς καραντίνας στην επιστροφή, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ρόδος.

Χθες το βράδυ, στο αεροδρόμιο της Ρόδου δημιουργήθηκε συνωστισμός καθώς μέσα σε λίγες ώρες ήταν προγραμματισμένες τουλάχιστον 5 πτήσεις επιστροφής στο Ην. Βασίλειο, για Βρετανούς που επέστρεφαν από διακοπές στο νησί.

Όπως αναφέρει στο Twitter ένας επιβάτης, στο αεροδρόμιο επικράτησε «το απόλυτο χάος», με έντονη ατμόσφαιρα και λογομαχίες και, όπως καταγγέλλει, κανείς δεν γνώριζε που έπρεπε να πάει και τι έπρεπε να κάνει, δεν υπήρχε προσωπικό και κανένας έλεγχος.

Μια οικογένεια Βρετανών του ταξίδευε με την Jet2 μιλώντας στην Telegraph κατηγόρησε τη πολιτική καραντίνας που εφαρμόζει η βρετανική κυβέρνηση. Την ώρα που υπάρχουν ελάχιστοι ανοικτοί προορισμοί για διακοπές, είναι αδύνατο οι εταιρίες να διοχετεύουν όλους τους ταξιδιώτες σε μικρούς προορισμούς που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Άλλος Βρετανός (David Vassallo) δήλωσε στην Telegraph ότι η εμπειρία που έζησε μαζί με την αρραβωνιαστικιά του στο αεροδρόμιο το χθεσινό βράδυ, τον άγχωσε και ένιωσε ότι ενώ τα μέτρα σφαλείας στην πτήση και στο ξενοδοχείο ήταν άριστα, τελικά απογοητεύθηκε. Μερικοί από τους υπόλοιπους επιβάτες ήταν φανερά ενοχλημένοι και το προσωπικό του αεροδρομίου δεν ήταν εμφανές ή δεν ενδιαφερόταν, τόνισε, ενώ πρόσθεσε και οτι ο προγραμματισμός τόσων πτήσεων αναχώρησης την ίδια στιγμή είναι κακή ιδέα, ακόμα και σε περίοδο που δεν υπάρχει πανδημία.Αερομεταφορείς και τουρ οπερέιτορ, όπως οι Tui, Jet2, Ryanair και EasyJet, από την περασμένη εβδομάδα προσθέτουν συνεχώς επιπλέον χωρητικότητες προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση για τα Ελληνικά νησιά, μετά το άνοιγμα των αερογέφυρων.