Η Finnair Cargo ετοιμάζεται να μεταφέρει εμβόλια Covid-19.

Η Finnair Cargo ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που έλαβε το πιστοποιητικό CEIV Pharma της IATA το 2015. « Έχουμε μια ιστορία αριστείας στη φαρμακευτική εφοδιαστική και με το νέο τερματικό μας, έχουμε αυξήσει όλη την παρακολούθηση και τον έλεγχο στο 100% στις εγκαταστάσεις μας », λέει ο Fredrik Wildtgrube , επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων στη Finnair Cargo.

Για την εφοδιαστική αλυσίδα, δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες σχετικά με τις ακριβείς απαιτήσεις για τη μεταφορά εμβολίων.

« Είναι γνωστό ότι υπάρχει πάντα κίνδυνος κατά τη μεταφορά αντικειμένων ευαίσθητων στη θερμοκρασία, γι ‘αυτό και δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε την ακεραιότητα του προϊόντος με όλους τους δυνατούς τρόπους », λέει ο Tommi Voss. , Επικεφαλής Επιχειρήσεων της Finnair Cargo.

« Έχουμε έναν ειδικό χώρο φαρμακείων για τη διαχείριση της άφιξης και της συσσώρευσης φορτίου ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Και τα αεροσκάφη μας μπορούν να σταθμεύσουν ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό που κάνει τη διαδικασία γρήγορη. Τα ευαίσθητα στη θερμοκρασία αντικείμενα μπορούν να φορτωθούν στο αεροπλάνο σε λιγότερο από 30 λεπτά . ”

Η Finnair Cargo συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους ενεργούς κατασκευαστές εμπορευματοκιβωτίων για να εξασφαλίσει περαιτέρω την ασφαλή μεταφορά των εμβολίων.

Η ταχύτητα και η ασφάλεια των προϊόντων αναμένεται να είναι οι σημαντικότεροι αποφασιστικοί παράγοντες κατά το σχεδιασμό της αλυσίδας εφοδιασμού για το εμβόλιο Covid-19.

« Μπορούμε να προσφέρουμε τη μικρότερη απόσταση πτήσης προς όλες τις μεγάλες πόλεις μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και της Ασίας, λόγω της τοποθεσίας μας », λέει ο Wildtgrube. « Λόγω της γεωγραφικής μας τοποθεσίας, του ευρέος δικτύου και της λειτουργικής μας αριστείας, μπορούμε να παρέχουμε την ταχύτητα που απαιτείται για τη μεταφορά των εμβολίων. “