Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο 15νθημερο διαδικτυακό Φόρουμ Θεματικού και Εναλλακτικού Τουρισμού μέσω των live εκπομπών στο ITN NEWS.

Link εκπομπής : https://www.youtube.com/watch?v=Fq0ok8JlcSI&ab_channel=ITNNews

live

Το κλείσιμο έγινε σήμερα 27/10 με δυο επίτιμους καλεσμένους τον Κ. Τζιάλλα Γιώργο Εμπειρογνώμων Τουρισμού Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και τον Κ. Μπάμπη Καρίμαλη Πρώην Προέδρο ΕΟΤ.

Συζητήθηκαν οι πιθανές λύσεις για τα θέματα που δημιουργήθηκαν μέσα από τις εκπομπές  και μας παρουσίασαν τα συνολικά συμπεράσματα που βγήκαν.

Αρχικά πρέπει να  γίνει συνολική χαρτογράφηση του θεματικού τουρισμού της Ελλάδας ώστε να μπορεί ο υποψήφιος τουρίστας να δει τις  υπηρεσίες που παρέχονται και να προγραμματίσει τις διακοπές του ,  επίσης χρειάζεται να λυθούν προβλήματα με ΚΥΑ που πρέπει να βγουν για την ανάπτυξη του θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού.

Χρειάζεται συνεργασία σε όλο το μήκος και το πλάτος του τουρισμού ενώ πρέπει να γίνει σύνδεση ανάμεσα στον μαζικό τουρισμό και στον θεματικό τουρισμό,  ανάμεσα στον θεματικό τουρισμό , τα ξενοδοχεία , τα καταλύματα και τα εστιατόρια των περιοχών .

Σκόπιμο κρίνεται να γίνει στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού καθώς και να φτιαχτούν ολοκληρωμένα σχέδια σε επίπεδο Υπουργείου , ΕΟΤ , Περιφερειών , Δήμων σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις . Επιπλέον πρέπει να γίνει ειδική διαφημιστική προβολή του θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένα από τα τεράστια κομμάτια που θίχτηκαν και συζητήθηκαν μέσα στο φόρουμ είναι ο γαστρονομικός τουρισμός ο οποίος πρέπει να αναδειχθεί μέσω των παραδοσιακών προϊόντων σε ξενοδοχεία , ενοικιαζόμενα και εστιατόρια . Επιπλέον σημαντική είναι η διαφημιστική προβολή των προϊόντων όπως και τα  ’σήματα’’ στα παραδοσιακά προϊόντα με την σήμανση της προέλευσής τους .

Δεύτερο κομμάτι που καταλαμβάνει σημαντικό ρόλο στον θεματικό τουρισμό είναι ο οινοτουρισμός ο οποίος έχει τεράστιες προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης μέσω της προώθησης των ελληνικών  κρασιών σε όλο το κομμάτι του τουρισμού και μέσω της  οινογευσίας που μπορεί να αναδείξει τα ποιοτικά ελληνικά κρασιά .  

Η παρουσίαση της συνολικής εικόνας του φόρουμ παρουσιάστηκε και μέσω του power point που θα βρείτε παρακάτω  :