Η Finnair ολοκλήρωσε τη διαδικασία συνεργασίας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο σχετικά με τα σχέδιά της να μειώσει έως και 1.000 θέσεις εργασίας, να πραγματοποιήσει άλλες διαρθρωτικές αλλαγές και να εφαρμόσει πρόσθετες προσωρινές απολύσεις λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Λόγω των δραματικών αλλαγών στην αγορά που προκλήθηκαν από την πανδημία, η Finnair έκοψε περίπου 600 θέσεις εργασίας στη Φινλανδία. Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Μαρτίου 2021. Η διαδικασία συνεργασίας αφορούσε όλους τους υπαλλήλους στη Φινλανδία, εκτός από το πλήρωμα καμπίνας και πιλοτηρίου, συνολικά 2.800 υπαλλήλους.

Παρόμοιες συζητήσεις έχουν πραγματοποιηθεί εκτός Φινλανδίας και οι απολύσεις  ανέρχονται σε περίπου 100 θέσεις εργασίας. Συνολικά, η Finnair απασχολεί σήμερα περίπου 6.500 υπαλλήλους.

« Είμαι ευγνώμων που μαζί με τους υπαλλήλους μας, καταφέραμε να βρούμε λύσεις αποταμίευσης που μας βοήθησαν να σώσουμε περίπου 150 θέσεις εργασίας στη Finnair. Παρ ‘όλα αυτά, είναι μια πολύ θλιβερή μέρα. Η πανδημία ήταν εντελώς άδικη για τη βιομηχανία μας και δυστυχώς, πολλοί υπάλληλοι της Φινλανδίας πρέπει τώρα να βιώσουν προσωπικά τις οικονομικές επιπτώσεις της » λέει ο Topi Manner , Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Εκτός από τις απολύσεις, η Finnair συνεχίζει προσωρινές απολύσεις επηρεάζοντας τους περισσότερους υπαλλήλους της στη Φινλανδία. Για πολλούς, οι προσωρινές απολύσεις μπορεί να συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς η ανάκαμψη της αεροπορίας θα διαρκέσει αρκετά χρόνια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου.