Μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ανομβρίας και καλοκαιρίας για ολόκληρη σχεδόν την χώρα, φαίνεται πως πλέον οδεύουμε στην πρώτη σοβαρή μεταβολή του καιρού για το φετινό Φθινόπωρο, η οποία όμως δεν θα επηρεάσει όλες τις περιοχές.

Στις δύο τελευταίες μας εκτιμήσεις, είχαμε μιλήσει και είχαμε τονίσει ότι κάτι πλέον αλλάζει στο σκηνικό του καιρού στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Τις τελευταίες όμως ώρες, έχει αρχίσει να εμφανίζεται ένα σενάριο από αρκετά προγνωστικά μοντέλα, το οποίο «θέλει» μια αρκετά πιο σοβαρή επιδείνωση του καιρού, σε σύγκριση με τα όσα είχαμε αναφέρει την προηγούμενη φορά (με τα τότε προγνωστικά στοιχεία που είχαμε στην διάθεσή μας).

Εδώ και αρκετές ώρες στον κόλπο της Σύρτης, στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και δίνει πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην θαλάσσια περιοχή. Αυτό το χαμηλό, φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκτήσει πορεία ανατολική – βορειοανατολική προς την χώρα μας και θα παρουσιάσει σημάδια ενίσχυσης.

tropical%20tidbits19
infraPolair%20(19)

Δορυφορική εικόνα το πρωί της Τρίτης από το βαρομετρικό χαμηλό βόρεια της Λιβύης!!