Το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, η περιήγηση στα ελληνικά νησιά και η επίσκεψη στην Ακρόπολη είναι ανάμεσα στις πιο περιζήτητες δραστηριότητες που επιθυμούν στις διακοπές τους οι Βρετανοί, σύμφωνα με έρευνα της easyJet.

Μετά το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία (32%) που σύμφωνα με την έρευνα ήταν η κορυφαία εμπειρία διακοπών, οι Βρετανοί ανέφεραν οτι ονειρεύονται να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης (27%) και να περιηγηθούν στα ελληνικά νησιά (26%). Στις 15 πρώτες εμπειρίες διακοπών περιλαμβάνεται και η επίσκεψη στην Ακρόπολη.

Στις “must” εμπειρίες ακολουθούν η επίσκεψη στο Κολοσσαίο της Ρώμης (25%), το ταξίδι στα φιόρδ της Νορβηγίας (21%) καθώς και η δοκιμή πίτσας στη Νάπολη (20%) και βάφλας στο Βέλγιο (15%).

Σύμφωνα με την έρευνα, το 45% των Βρετανών ανυπομονούν για νέες εμπειρίες διακοπών και ο μέσος Βρετανός δεν έχει κάνει διακοπές σε ηλιόλουστο προορισμό για περισσότερο από ένα χρόνο.

Όσον αφορά τα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές, στους Βρετανούς λείπει περισσότερο η αίσθηση του ήλιου στο δέρμα (52%), ο ήχος των κυμμάτων της θάλασσας (41%), η γευσιγνωσία τοπικής κουζίνας (38%) και το να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα (38%).

Οι ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές τους περιλαμβάνουν υψηλές θερμοκρασίες (63%), ήλιο (54%), χρόνια για ξεκούραση (43%), ποτά (40%) και τοπική κουζίνα (38%).

Οι Βρετανοί ανυπομονούν ακόμα να κάνουν διακοπές με αγαπημένο τους πρόσωπο (38%), να εξερευνήσουν μια νέα πόλη (35%) και να ανακαλύψουν μια χώρα όπου δεν έχουν ταξιδέψει ξανά (35%).

Το 28% δήλωσε οτι ονειρεύεται τις επόμενες ηλιόλουστες διακοπές σε καθημερινή βάση, και το 42% δηλώνει ότι του λείπουν όλα τα στοιχεία της εμπειρίας διακοπών. Το 46% παραδέχεται οτι το lockdown τους έκανε να νιώσουν νοσταλγία για τις καλοκαιρινές διακοπές του παρελθόντος, με πάνω από τους μισούς να δηλώνουν οτι ένιωσαν ευγνωμοσύνη για αυτές (55%).