Νέα δεδομένα στα εικονικά ταξίδια προσφέρει μια καινούργια πρόταση δύο Αμερικανών μαθηματικών.

Οι δύο επιστήμονες προτείνουν τη χρήση της επιστήμης δεδομένων. Με στόχο τη βελτίωση της υπάρχουσας τηλεοπτικής και διαδικτυακής εμπειρίας τουρισμού.

Τεχνολογία LAPO ή Live Streaming

Η προτεινόμενη τεχνολογία είναι επίσης γνωστή ως LAPO ή Live Streaming με πραγματική αναλογικότητα αντικειμένων.

Πρόκειται για τους Δρ Arni S.R. Ο Srinivasa Rao, μαθηματικό και διευθυντή του Εργαστηρίου Θεωρίας και Μαθηματικής Μοντελοποίησης της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Και τον Δρ. Steven Krantz, καθηγητής μαθηματικών και στατιστικών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Η χρήση προηγμένων μαθηματικών τεχνικών και ο συνδυασμός βίντεο ζωντανής ροής με υπάρχουσες φωτογραφίες και βίντεο ταξιδιωτικών σημείων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Ποια είναι η τεχνική

Η τεχνική τους περιλαμβάνει τη μέτρηση και, στη συνέχεια, την ψηφιοποίηση των καμπυλών και των γωνιών των αντικειμένων και των αποστάσεων μεταξύ τους.
Αυτό θα γίνεται με τη χρήση πλάνων από drones, φωτογραφίες και βίντεο.

Έτσι, οι εικονικές ταξιδιωτικές εμπειρίες πιο ρεαλιστικές για τους θεατές, βοηθώντας στην αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας.

Νέες εργασιακές θέσεις

Ο εικονικός τουρισμός δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης για εικονικούς ξεναγούς, διερμηνείς, πιλότους drone, βιντεογράφους και φωτογράφους. Εκείνους δηλαδή που χτίζουν τον νέο εξοπλισμό για εικονικό τουρισμό.