Για κακή διαχείριση και ανυπαρξία σχεδίου έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» για την εξαιρετικά κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τουρισμός στη χώρα.

«Η πανδημία συγκλόνισε τον τουρισμό παγκοσμίως. Εκατομμύρια χαμένες θέσεις εργασίας και δισεκατομμύρια χαμένα ως έσοδα. Ωστόσο αυτό που συνέβη στη χώρα μας δεν ήταν νομοτέλεια» σημείωσε τονίζοντας πως το αποτέλεσμα αυτό έχει να κάνει με τη κακή διαχείριση και την ανυπαρξία σχεδίου για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Άφησαν κρούσματα να κυκλοφορούν ελεύθερα με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα φωτός, υπήρξαν παλινωδίες στο άνοιγμα και το κλείσιμο των συνόρων, έλλειψη μαζικών τεστ, η έκθεσή της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ για έλλειψη υγειονομικής ασφάλειας οδήγησαν τόσο σε μειωμένες αφίξεις όσο σε πρόωρο κλείσιμο της σεζόν» εξήγησε.

Πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις υπήρξε υγειονομικά ανασφάλεια «γιατί το να έρχονται άνθρωποι χωρις να έχουν τεστ 48 ώρες πριν παρά μόνο όσοι έρχονταν οδικά βοήθησε στην εξάπλωση του ιού».

Το άλλο σκέλος της υπόθεσης έχει να κάνει, σύμφωνα με την ίδια, στο πως αντιμετωπίζει κανείς τις επιπτώσεις της κρίσης και ποιο είναι το σχέδιο εξόδου από αυτήν. «Το που θα δοθούν τα χρήματα ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, δηλαδή να δοθούν στις τράπεζες και τους πιο προνομιακούς πελάτες εξωθώντας έτσι πολλούς ανθρώπους στην ανεργία» σχολίασε κάνοντας λόγο για μια «μικροκομματική λογική» σχετικά με την εξυπηρέτηση κάποιων επιχειρηματιών την ίδια στιγμή που άλλοι τέθηκαν στο στόχαστρο «αντί να υπάρχει μία ασπίδα προστασίας για τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τους τουρίστες».