Από τις 18 Σεπτεμβρίου, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη θα ανοίξουν την «πράσινη λωρίδα» για επαγγελματικά και επίσημα ταξίδια.

Στην επίσημη δήλωση των δύο εθνών, ο ταξιδιωτικός διάδρομος «θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της συνδεσιμότητας και θα στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη και για τις δύο χώρες».

Αυτό συνεπάγεται ότι για εκείνους που δικαιούνται να ταξιδέψουν δεν θα απαιτείται καραντίνα για 14 ημέρες, αλλά θα επιβάλλεται ελεγχόμενο δρομολόγιο για τις πρώτες 14 ημέρες στη χώρα άφιξης. Επιπλέον, οι δοκιμές πριν από την αναχώρηση και μετά την άφιξη είναι υποχρεωτικές.

«Θα είναι ένα σημαντικό βήμα καθώς η Ιαπωνία ξαναρχίζει σταδιακά τα διεθνή ταξίδια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Toshimitsu Motegi. «Υπήρξαν μεγάλες επιχειρηματικές ανάγκες για ταξίδια μεταξύ Ιαπωνίας και Σιγκαπούρης, όπως σε τομείς χρηματοδότησης και εφοδιαστικής».

Νωρίτερα, η Σιγκαπούρη είχε δημιουργήσει ταξιδιωτικούς διαδρόμους με το Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Κορέα.

Η Ιαπωνία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την Αυστραλία, το Μπρουνέι, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, τη Μογγολία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Κορέα για τη μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.