Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, εν μέσω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και της ανησυχίας για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, πρoχωρά σε μία δράση υψηλού συμβολισμού.

Η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο ανατολικότερο νησί της Ελλάδας, το Καστελόριζο, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Στόχος η έμπρακτη στήριξη των κατοίκων του ακριτικού νησιού οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι δεν βίωσαν μόνο τους κινδύνους και τις οικονομικές συνέπειες από την έξαρση της πανδημίας αλλά την έντονη τουρκική προκλητικότητα που επηρέασε αρνητικά και την τουριστική κίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Καστελόριζο θα προχωρήσει στη δωρεά πολύτιμου εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού προς το περιφερειακό ιατρείο, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της υγείας των κατοίκων σε μία κρίσιμη περίοδο λόγω και της έξαρσης του κορονοϊού. Για παράδειγμα, στον εξοπλισμό που θα δωρίσει το Ε.Ε.Α. περιλαμβάνεται και Φορητός Αναπνευστήρας Διακομιδής.
Παράλληλα, σε μία επίσης συμβολική κίνηση, θα προσφέρει τεχνολογικό και άλλο εξοπλισμό για την αναβάθμιση του σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως laptop (για μάθημα Πληροφορικής), εκτυπωτή 3D, laser πολυμηχάνημα. Είναι κοινά παραδεκτό ότι στηρίζοντας τους μαθητές της χώρας –ειδικά των ακριτικών περιοχών- βάζεις υποθήκη για ένα καλύτερο μέλλον καθώς από τη μαθητική νεολαία θα βγουν αύριο οι νέοι επιστήμονες αλλά και επιχειρηματίες. Οπότε είναι προτεραιότητα για το Ε.Ε.Α. η παροχή περισσότερων εφοδίων προς τη νέα γενιά.
Το συνολικό ύψος της δωρεάς ανέρχεται στις 50.000 ευρώ, ενώ εκτός από τα είδη που θα δοθούν κατά το διήμερο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. στο Καστελόριζο, θα υπάρξουν συζητήσεις με τους φορείς του νησιού ώστε τυχόν ελλείψεις να καλυφθούν σε δεύτερη φάση.
Η συγκεκριμένη δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών δείχνει περίτρανα ότι η στήριξη προς τους ακρίτες την εποχή του κορονοϊού και των τουρκικών προκλήσεων, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Παράλληλα, ξεκινά ευρύτερη συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, έτσι ώστε με συντονισμένες δράσεις και συνέργειες να τονωθεί η επιχειρηματική κοινότητα και η τοπική οικονομία.

Το Ε.Ε.Α. έχει αποδείξει με έργα ότι εκτός από τις συνεχείς παρεμβάσεις του προς την Πολιτεία για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχει στα μέλη του, στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Από τις ευπαθείς ομάδες την περίοδο της οικονομικής κρίσης, μέχρι τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.