Η ABTA αποκάλυψε ότι 39.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των εξερχόμενων ταξιδιών στη Βρετανία έχουν τεθεί σε κίνδυνο ή έχουν χαθεί από την αρχή της κρίσης COVID-19.

Η ABTA πιστεύει ότι το Σχέδιο Διατήρησης Εργασίας της Κυβέρνησης ήταν μια σημαντική βοήθεια για τις επιχειρήσεις στον ταξιδιωτικό κλάδο, με εννέα στις δέκα επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποστήριξης του προσωπικού.

Ωστόσο, με έως και το 65% να χρειάζεται περικοπές προσωπικού, η ταξιδιωτική βιομηχανία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, γι ‘αυτό η ABTA έχει γράψει επιστολή στον Καγκελάριο του Υπουργείου Εξωτερικών ζητώντας προσαρμοσμένη υποστήριξη με τη μορφή δέσμης μέτρων στήριξης επιχειρήσεις και υπαλλήλους.

Προκειμένου να φτάσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, η ABTA πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει μια τοπική προσέγγιση στους κανόνες καραντίνας. Ελλείψει περιφερειακής προσέγγισης σχετικά με τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών και τους κανόνες καραντίνας, η Ένωση τονίζει ότι είναι δύσκολο να δούμε πώς το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ανοίξει ξανά τα ταξίδια σε κρίσιμους εμπορικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, στο άμεσο μέλλον.

Ταυτόχρονα, εάν ο ταξιδιωτικός κλάδος πρόκειται να διατηρήσει τον μέγιστο αριθμό θέσεων εργασίας, είναι ζωτικής σημασίας να δοθούν κίνητρα στους καταναλωτές να κάνουν κράτηση για διακοπές. Με την αιχμή της περιόδου κράτησης από τον Δεκέμβριο, η ABTA προτρέπει την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τον Φθινοπωρινό Προϋπολογισμό για να ανακοινώσει τις διακοπές του Air Passenger Duty (APD) που θα καλύψει το καλοκαίρι του 2021. Εάν η Κυβέρνηση δεν ενεργεί με εξατομικευμένη υποστήριξη για ταξίδια, όπως και για άλλα τομείς, το 83% των επιχειρήσεων εκτιμούν ότι θα έχει κρίσιμο ή σοβαρό αντίκτυπο στην επιχείρησή τους.