H νέα Alitalia που θα έχει κρατική συμμετοχή, αρχίζει να διαμορφώνεται. Ο αερομεταφορέας θα ξεκινήσει με στόλο 70 αεροσκαφών, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 το 2023, σύμφωνα με τον υπουργό Βιομηχανίας της Ιταλίας, Stefano Patuanelli. Επί του παρόντος, η Alitalia διαθέτει 110 αεροσκάφη.

Ο Ιταλός υπουργός διέψευσε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η εταιρία κάνει περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας από το σύνολο των 11.000 με την ίδρυση της νέας. Η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Alitalia δεν θα προβεί σε περικοπές θέσεων εργασίας, είπε ο υπουργός.

Η νέα διοίκησή της, με επικεφαλής τον Fabio Lazzerini, εργάζεται στην ανάπτυξη σχεδίου για τον αερομεταφορέα, ο οποίος θα λανσαριστεί επισήμως τον Οκτώβριο. Η Alitalia, όπως και άλλοι αερομεταφορείς, καταγράφει μεγάλη πτώση επιβατικής κίνησης ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Η Alitalia θα στοχεύσει στις μακρινές πτήσεις τα επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση της Ιταλίας η οποία θα διασώσει τον αερομεταφορέα με 3 δισ. ευρώ, ευελπιστεί για μια ανταγωνιστική εταιρία στο μέλλον.