Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, χτες, Δευτέρα, 6 Ιουλίου, είχαν συνάντηση με τις κυρίες Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου, οι οποίες ανέλαβαν την ευγενή πρωτοβουλία να δωρίσουν στο ελληνικό κράτος 2.800 ιατρικές μάσκες προστασίας.

Ενισχύοντας τη γενικότερη προσπάθεια διασφάλισης της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών, οι μάσκες θα διατεθούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού για την πραγματοποίηση ελέγχων.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι κυρίες Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου, μέσα από τη δράση και το έργο τους στην Κίνα όπου και διαμένουν, συμβάλλουν ενεργά και σταθερά στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, επιτυγχάνοντας μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσφοράς τους, οι κυρίες Ερωτοκρίτου παρέδωσαν στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού 2.800 μάσκες προστασίας τις οποίες οι ίδιες συγκέντρωσαν μετά την πρωτοβουλία τους για τη διοργάνωση συνεισφοράς στα Social Media της Κίνας.

Αποδεχόμενος την προσφορά, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι κινητοποιήθηκαν από μια τόσο μακρινή χώρα όπως η Κίνα, για την πολύτιμη και συγκινητική προσφορά τους. Αυτές οι μάσκες θα δοθούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού ώστε να βοηθήσουν στο ελεγκτικό έργο των ανθρώπων του τουρισμού και στην προσπάθειά τους να είναι όλα έτοιμα και ασφαλή στις τουριστικές μονάδες».

Απευθυνόμενος στις κυρίες Ερωτοκρίτου, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «είναι τιμή μας να είστε πρέσβειρες της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στην Κίνα και έχετε ήδη προσφέρει πολλά στον ελληνικό τουρισμό. Με την ψήφιση του σχετικού νομικού πλαισίου, πλέον, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να γίνετε και τυπικά πρέσβειρες του ελληνικού τουρισμού».

Από τη δική του πλευρά, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, δήλωσε: «Σήμερα, μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, υποδεχόμαστε δύο πρέσβειρες του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα. Η Κίνα είναι μια χώρα φίλη προς την Ελλάδα, με έναν τεράστιο πολιτισμό, όπως και η Ελλάδα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι Κινέζοι πολίτες συνδράμουν με αίσθημα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και συγχαίρουμε τα δύο κορίτσια για το έργο τους ως τώρα αλλά και, πλέον, επίσημα, ως πρέσβειρες του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα».