Η αύξηση των εμπορευματικών αεροπορικών μεταφορών κατά 7,9%, κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης εξισσοροπεί εν μέρει τις σοβαρές απώλειες εσόδων σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, αλλά και τις σημαντικές μειώσεις στους αριθμούς επιβατών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Αρχής το σύνολο των αεροπορικών μεταφορών εμπορευμάτων και προϊόντων παρουσίασαν σημαντική αύξηση και συγκεκριμένα, ανά αεροδρόμιο, κυμαίνονται από 57% στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, στην δεύτερη θέση βρίσκονται το αεροδρόμιο της Λειψίας με αύξηση 36%, της Βόννης – Κολωνίας με αύξηση 22% στην τρίτη θέση και το αεροδρόμιο του Μονάχου στην τέταρτη θέση με αύξηση 10,1%.

Εν μέσω της πανδημίας οι εμπορευματικές αεροπορικές μεταφορές παρουσίασαν αύξηση. Χαρακτηριστικά οι εμπορευματικές μεταφορές προς την Κίνα, στο τρίμηνο Μαρτίου – Μαϊου 2020 αυξήθηκαν κατά 40,6%, σε σύγκριση προς το πρώτο τρίμηνο 2019. Ο συνολικός όγκος των εμπορευμάτων, στην χρονική περίοδο Μαρτίου – Μαϊου 2020 έφθασαν στο 1,1 εκατομμύριο τόνους. Αντίστοιχα την ίδια χρονική περίοδο οι επιβατικές αεροπορικές μεταφορές, μόνο στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης μειώθηκαν κατά 87,4%.