Πιο αισιόδοξοι για τη ζωή μετά το lockdown εμφανίζονται οι Γερμανοί από τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Ιταλούς. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη δημοσκόπηση των εταιρειών Redfield και Wilton Strategies.

Τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στο Euronews και δείχνουν ότι οι Γερμανοί αισθάνονται λίγο λιγότερο προσεκτικοί από τους άλλους Ευρωπαίους. Η έρευνα κατέγραψε τις απόψεις 6.000 ατόμων συνολικά.

Συγκεκριμένα από 1.500 από καθεμία από τις συμμετέχουσες χώρες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Η διάρκεια της έρευνας ήταν μεταξύ 17-18 Ιουλίου. Στόχος ήταν να φανεί με ποιον τρόπο ο COVID-19 συνέχισε να επηρεάζει την καθημερινή ζωή.

Ταξίδια

Τα σύνορα, για παράδειγμα, είναι κάτι που περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς ερωτηθέντες πίστευαν ότι πρέπει να διατηρηθούν ανοιχτά. Σε αντίθετη φυσικά με τους Γάλλους, Ιταλούς και Ισπανούς ομολόγους τους.

Οι Γάλλοι ευνοούσαν περισσότερο το κλείσιμο των συνόρων σε ποσοστό 63%. Ακολούθησαν η Ισπανία (57%) και η Ιταλία (54%).

Καμία από τις χώρες που ρωτήθηκαν, ωστόσο, δεν ήταν σίγουρη ότι θα ταξιδέψει σε άλλα έθνη με αεροπλάνο.

Όμως οι Γερμανοί έδειξαν ιδιαίτερη επιθυμία να ταξιδέψουν διεθνώς με αυτοκίνητο.

Και οι τέσσερις χώρες συμφώνησαν επίσης ότι δεν θα ήταν ασφαλές να επιτραπεί στους τουρίστες από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα μέρη της Βόρειας Ευρώπης να εισέλθουν στην Ισπανία, την Ιταλία και την υπόλοιπη Νότια Ευρώπη, παρά τα πρόσθετα μέτρα.