Συνέντευξη τύπου για τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την ΕΥΑΘ, προκειμένου να επεκταθεί σε όλη την Κεντρική Μακεδονία το καινοτόμο πρόγραμμα παρακολούθησης του κορονοϊού στα λύματα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρύτανης του ΑΠΘ και συντονιστής του έργου, Καθηγητής, Νίκος Παπαϊωάννου, ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Θεόδωρος Καραπάντσιος και ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Καθηγητής, Άγις Παπαδόπουλος.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Β. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη, αίθουσα συσκέψεων, πρώτος όροφος κεντρικού κτιρίου), στις 13.00’.

Στόχος της συνεργασίας των τριών φορέων είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα παρακολούθησης του κορονοϊού στα λύματα, από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με τη λήψη δειγμάτων από βιολογικούς καθαρισμούς και δομές εποπτευόμενες από την Περιφέρεια, και με έμφαση τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα στους τουριστικούς προορισμούς και τις ξενοδοχειακές μονάδες.