Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με κυβερνητικά στελέχη και λοιμωξιολόγους στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Τα φαινόμενα συγχρωτισμού ανησυχούν εμφανώς το κυβερνητικό επιτελείο ενώ αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ανάμεσα σε αυτά που εξετάζει η κυβέρνηση και μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή βρίσκεται η απαγόρευση των πανηγυριών σε ολόκληρη τη χώρα καθώς η περαιτέρω αυστηροποίηση των ελέγχων σε beach bars.

Σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να πραγματοποιηθούν διαδοχικές συσκέψεις, που θα φέρουν στην πρώτη γραμμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει πάντα το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ένα σκέλος των οποίων μπορεί να σχετίζεται με τα πανηγύρια, καθώς οι εικόνες του προηγούμενου διαστήματος προκάλεσαν έντονο προβληματισμό.

“Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε άλλο μέτρο χρειαστεί και προς τα βόρεια σύνορα, αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας. Γιατί μας ανησυχεί και η χαλάρωση, που βλέπουμε όλοι γύρω μας. Είναι κατανοητή η κόπωση των συμπολιτών μας μετά από τόσους μήνες μίας πρωτόγνωρης κατάστασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτήν την κόπωση να μας οδηγήσει σε ένα πολύ μεγάλο λάθος. H χαλάρωση και ο εφησυχασμός είναι πολύ μεγάλο λάθος”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.