Η οργή πλέον του κοινωνικού συνόλου της Ρόδου έχει αρχίσει να ξεχειλίζει. Οι εποχιακά εργαζόμενοι βιώνουν ίσως την δυσκολότερη έως σήμερα κατάσταση αφού έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο και μέχρι στιγμής  το μόνο που λαμβάνουν είναι κοροϊδία και απογοήτευση.

   Η πλειοψηφία του Σωματείου μας έχει αποδείξει με την στάση της ότι πάντα στέκεται στα προβλήματα των συναδέλφων με αξιοπρέπεια και διάλογο, όμως τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους συναδέλφους αποδεικνύουν ότι η κατάσταση ωθείτε στα άκρα εξαιτίας της απελπισίας των εργαζομένων. Το Σωματείο μας δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, μοναδικός σκοπός του είναι να αναδεχθεί το πρόβλημα. Η εξαγρίωση των συναδέλφων έχει αρχίσει να ξεπεράσει τα όρια του φυσιολογικού και το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα.   Ζητάμε  από τους Κυβερνητικούς Βουλευτές Δωδεκανήσου και τους Τοπικούς Φορείς να συμμερισθούν το πρόβλημα  των συναδέλφων και να πιέσουν και αυτοί με την σειρά τους, τους αρμοδίους ώστε να εφαρμοστούν τα όσα έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση αλλά και να ληφθούν τα μέτρα που έχουμε ήδη καταθέσει με ψήφισμα από την αρχή αυτής της κρίσης. Καλούμε όλους τους εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία επισιτιστικά καταστήματα αλλά και τους λοιπούς  κλάδους εργαζομένων του νησιού να σταθούν αρωγοί στην νέα κινητοποίηση του Σωματείου, που έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων με μοναδικό σκοπό να παρθούν δίκαια μέτρα υπέρ των εποχιακά εργαζομένων. Όλοι, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 19:00, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο κόσμος μας αποτελεί την δύναμη του Σωματείου μας. Δώστε βροντερό παρόν, ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας και να δείξουμε την δύναμη μας.   
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

    Για,·        Άμεση καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού Ιουνίου
·        Την διεκπεραίωσης της όλης διαδικασίας ΥΔ αποζημίωσης ειδικού σκοπού – αναστολής από τους λογιστές των ξενοδοχείων, ανεξάρτητη από το αν επαναλειτουργήσουν ή όχι.
·        Την επιδοτούμενη ανεργία όλων των εποχιακά εργαζομένων, έως την επαναλειτουργία των εποχιακών επιχειρήσεων την σεζόν 2021, άνευ όρων και προϋποθέσεων
·        Την επιδότηση των εποχιακά εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στην επιδοτημένη ανεργία μετά το τέλος της σεζόν 2019
·        Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για όλους τους εποχιακά εργαζόμενους που δεν επιδοτήθηκαν για αυτούς τους μήνες.
·        Την Αναστολή καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία. Αναστολή πληρωμών πάγιων εξόδων π.χ. ρεύμα, νερό, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, internet. Μείωση ενοικίου κατοικίας όλων των εποχιακά εργαζομένων και ανέργων. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 19:00,

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ