Οι ηγέτες της ΕΕ τίθενται υπέρ της διατήρησης της απαγόρευσης εισόδου ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, τουλάχιστον για άλλες 2 εβδομάδες. Ο λόγος είναι η άνοδος της διασποράς του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.

Η λίστα χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια στην ΕΕ παραμένει ως έχει με 15 χώρες στις οποίες περιλαμβάνονται ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Ν. Κορέα και η Κίνα.

Ενώ οι πολιτικές στην Υγεία εντός ΕΕ αποτελούν κυρίως εθνική ευθύνη, τα 27 κράτη-μέλη μέχρι στιγμής συνεργάζονται οικειοθελώς.

Η απαγόρευση ταξιδίων στην Ευρώπη ανακοινώθηκε στις 26 Ιουνίου και ίσχυσε από την 1η Ιουλίου. Η Ένωση Ταξιδίων των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις απαγορεύσεις αυτές προς τους αμερικανούς ταξιδιώτες απίστευτα απογοητευτικές και ένα βήμα στη λάθος κατεύθυνση στη διαδικασία ανασυγκρότησης της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι αμερικανοί ταξιδιώτες που επιθυμούν διακοπές στην Ευρώπη, μπορούν να ταξιδέψουν στην Κροατία, τη Σερβία, τη Β. Μακεδονία και άλλους προορισμούς της Α. Ευρώπης, και μπορούν να μεταφερθούν σε πολλά διαφορετικά ευρωπαϊκά αεροδρόμια.