Πρόσκληση στους Έλληνες να γνωρίσουν το οινοτουριστικό προϊόν της Σαντορίνης, απευθύνει η αντιδήμαρχος του νησιού Σοφία Κίτσου. Η κα Κίτσου τονίζει ότι το επόμενο διάστημα η Σαντορίνη θα καλέσει τους συμπατριώτες μας να συμμετάσχουν στη Βεντέμα και να γίνουν μέρος της ιστορίας του νησιού για εφέτος. Βεντέμα είναι η εποχή της συγκομιδής των σταφυλιών, που όλο το νησί ζει στον παλμό της. Πρόκειται για ένα πανηγύρι θεσμό, που φέτος όμως η δημοτική αρχή του προσδίδει την εξωστρέφεια που απαιτείται για να προσελκύσει επιπλέον εγχώριους επισκέπτες.
Φέτος, σημειώνει η κα Κίτσου, είναι μια «χρυσή ευκαιρία για να επισκεφτεί κανείς τη Σαντορίνη» και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για έναν ελληνικό προορισμό που ικανοποιεί όλα τα βαλάντια. 
Την ίδια στιγμή, η αντιδήμαρχος του νησιού εστιάζει στην επόμενη ημέρα και ήδη ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά. Άλλωστε, όπως τονίζει, η  Σαντορίνη ελέω του τουρισμού έχει πολύ μεγάλη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας και, όπως σημειώνει, «όταν η Σαντορίνη πάει καλά, οι εργαζόμενοι της προέρχονται από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας».
Στο μεταξύ, οι επαγγελματίες του νησιού είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη φετινή χρονιά, με τη ζήτηση να είναι αυτή που θα καθορίζει το άνοιγμα καταλυμάτων και λοιπών επαγγελματικών χώρων.
Σε πλήρη εξέλιξη ωστόσο είναι και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του νησιού, με την κα Κίτσου να δηλώνει ότι αυτές θα δώσουν την προστιθέμενη αξία για την ορθή διαχείριση των τουριστικών ροών. Η Σαντορίνη, σε αντίθεση με αυτά που ακούγονταν στο παρελθόν, όπως λέει, «δεν έχει πρόβλημα με τον κορεσμό, από τις μεγάλες τουριστικές ροές, αλλά τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν προέρχονταν από την κακή διαχείριση αυτών».
Στο σκέλος των υποδομών, στην τελική ευθεία βρίσκεται η χωροθέτηση του νέου λιμανιού στο νησί, το αεροδρόμιο εκσυγχρονίζεται ήδη από τη Fraport, ενώ δρομολογείται και το νέο τελεφερίκ.
Η Σαντορίνη, πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού, όπως τονίζει η κα Κίτσου, αποτελεί τον πιλότο για την ορθολογική ανάπτυξη και των υπόλοιπων ελληνικών προορισμών.