Τα νησιά των Σποράδων αποτελούν δημοφιλής ταξιδιωτικούς προορισμούς. Είναι από τα ομορφότερα και γοητευτικότερα νησιά του Αιγαίου. Οι απαράμιλλες φυσικές ομορφιές τους μαγεύουν κάθε φυσιολάτρη. Απέραντες καταπράσινες εκτάσεις και δαντελωτά ειδυλλιακά ακρογιάλια, συνθέτουν τοπία εξωπραγματικά που ξεπερνούν τη φαντασία και αποθεώνουν τον τελειότερο καλλιτέχνη, τη φύση.

Οι Σποράδες είναι σύμπλεγμα νησιών του Αιγαίου πελάγους τα οποία βρίσκονται στην περιοχή βορείως της Εύβοιας και ανατολικά της Μαγνησίας. Βρίσκονται απέναντι από τις ακτές της Εύβοιας και της Θεσσαλίας. Το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα αποτελείται από τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκύρο. Από αυτά τα τρία πρώτα ανήκουν διοικητικά στο νομό Μαγνησίας, ενώ η Σκύρος ανήκει στο νομό Ευβοίας. Είναι γνωστά ως τα σμαραγδένια νησιά του Αιγαίου, λόγο της πυκνής τους βλάστησης και των γαλαζοπράσινων νερών τους. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νησιών είναι οι υπέροχες παραλίες με την πολύ πλούσια βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι τις ακτές, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα νησιά του Αιγαίο.

Οι Σποράδες ικανοποιούν όλα τα γούστα καθώς συνδυάζουν το βουνό με τη θάλασσα ή το πράσινο με το μπλε, καθώς αυτά τα χρώματα και οι άπειρες αποχρώσεις τους θα γεμίζουν τη ματιά σας ενώ φημίζονται και για την έντονη νυχτερινή τους ζωή! μπορείτε με ένα καϊκάκι να εξερευνήσατε και τα όμορφα νησάκια που την περιστοιχίζουν.

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

Ήλιος, θάλασσα, φως, ηρεμία, μεθυστικό κρασί, χαλαρή διάθεση και η λίστα καλά κρατεί… H Aλόννησος, αγαπημένος προορισμός των δελφινιών και της φώκιας monachus-monachus, σας προσκαλεί για να σας φιλοξενήσει στις χρυσαφένιες αμμουδιές της, να σας ξεναγήσει στις θαλάσσιες σπηλιές της, να σας ταξιδέψει στο γαλάζιο της. Aν αγαπάτε την περιπέτεια, μπορείτε με ένα καϊκάκι να εξερευνήσατε και τα όμορφα νησάκια που την περιστοιχίζουν.

ΣΚΙΑΘΟΣ

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά περίπου 60 παραλίες σας περιμένουν στην καταπράσινη Σκιάθο, για να απολαύσετε το μπάνιο σας και να επιδοθείτε στα αγαπημένα σας θαλάσσια σπορ, που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Aκόμα κι αν σας αρέσουν οι ήρεμες διακοπές, στη Σκιάθο μάλλον θα αλλάξετε συνήθειες, καθώς οι πολλές και ωραίες προτάσεις για διασκέδαση θα σας… παρασύρουν. Σημαντικό χαρακτηριστικό της και τα μοναστήρια, τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Nησί όμορφο και δημοφιλές, με πεύκα που φτάνουν μέχρι τις βοτσαλωτές ή αμμουδερές παραλίες, λες και θέλουν κι αυτά να δοκιμάσουν τη δροσιά των γαλαζοπράσινων νερών… Kατά τις περιηγήσεις σας απαθανατίστε τις μικρές πλαγιές, τα λευκοντυμένα εκκλησάκια, τους διατηρητέους οικισμούς και, γιατί όχι, τους φιλόξενους κατοίκους, που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Aξέχαστες θα σας μείνουν και οι γευστικές εμπειρίες που θα αποκτήσετε εκεί, τόσο με τα ντόπια εδέσματα, όσο και με τα ψάρια και τα θαλασσινά.

ΣΚΥΡΟΣ

Iδιαίτερα γνωστή για τα έπιπλά της, η Σκύρος θα σας ενθουσιάσει για πολλά περισσότερα πράγματα. Ένα από αυτά είναι και ο αυθεντικός παραδοσιακός χαρακτήρας της, εμφανής στην καθημερινότητα των κατοίκων. O πίνακάς της συμπληρώνεται από τις αμμουδερές παραλίες της, τα λευκά σπιτάκια της, το πλούσιο πράσινο στις βουνοπλαγιές της… Mην παραλείψετε να δοκιμάσετε την περίφημη αστακομακαρονάδα, που αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία της σκυριανής φιλοξενίας.