Δυναμική πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό, απαιτώντας από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους. Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, στέλνοντας μήνυμα πως δεν μπορούν να ζήσουν με 9 ευρώ την ημέρα.

«Είμαστε ένας από τους πιο σκληρά δοκιμαζόμενους χώρους όχι μόνο από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και από τα ελλιπέστατα και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Τουρισμός – επισιτισμός και βεβαίως από κοντά και οι εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία.

f2e1da49 d30c 45f6 9c39 5ace66d1cfd6?t=1591788205495

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση ακόμα και σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό εξακολουθούν να είναι αόρατοι, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα» τονίζουν.

«Για δε το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο, το ότι κλαδικές τους συμβάσεις καταργούνται στην πράξη και το ότι παραδίδονται ανυπεράσπιστοι χωρίς καμία εργατική προστασία, για την κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα, απεναντίας είναι επίτευγμά της.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση το πρώτο που έχουμε χρέος να κάνουμε όλοι μας από κάθε χώρο, κάθε κλάδο είναι να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να εκφράσουμε με κάθε τρόπο, και κυρίως με την παρουσία μας, την αλληλεγγύη μας.

Το ‘κανείς μόνος του’ οι πρώτοι που πρέπει να το εκφράσουμε έχουμε χρέος να είμαστε όλοι εμείς, που για την κυβέρνηση είμαστε αόρατοι και αναλώσιμοι» σημειώνουν τα συνδικάτα, απαιτώντας από τη ΓΣΕΕ «συντονισμό του αγώνα όλων των εργαζομένων που δοκιμάζονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.