Συνεχίζουμε να παραλαμβάνουμε αεροπλάνα παρά την κρίση και να στηρίζουμε τις ανάγκες όσο το δυνατό περισσότερων περιοχών της χώρας, στη δύσκολη συγκυρία για να διασφαλίσουμε ένα ισχυρότερο προϊόν για το 2021 και το μέλλον, τόνισε στην ομιλία του στη σημερινή γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ ο προέδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης.

Στόχος όλων μας, πρόσθεσε, πρέπει να είναι η μελλοντική κεφαλαιοποίηση της θετικής εικόνας της χώρας. Χρέος μας η ανταπόκριση στις νέες ανάγκες επιβατών μας, η στήριξη του παραγωγικού μας πυρήνα και των εργαζομένων μας, για να μπορέσουμε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να συμβάλουμε εκ νέου στην αναπτυξιακή δυναμική. 

Στον χαιρετισμο του ο κ. Γιάννη Παράσχης, ΑΙΑ CEO, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την 1η Ιουλίου που σηματοδοτεί την έναρξη της δύσκολης πορείας ανάκαμψης αερομεταφορών και τουρισμού. Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα, είναι πρωτίστως αναγκαία η μέριμνα για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την απασχόληση.  Με κοινωνική ευθύνη και δίκαιο επιμερισμό των βαρών της κρίσης,  Κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι,  πρέπει να προστατεύσουμε την εργασιακή ειρήνη και την κοινωνική συνοχή, με στόχο τη σταδιακή επαναφορά σε μια νέα κανονικότητα».  

“Η πανδημία άλλαξε απότομα την καθημερινότητά μας. Δημιούργησε ένα άνευ προηγούμενου disruption και παράλληλα μια νέα κανονικότητα. Σε αυτές τις συνθήκες η τεχνολογία ήταν ένας ισχυρός σύμμαχος για τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.” δήλωσε ο Chief Commercial Officer Business Segment OTE Group κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος* και συμπλήρωσε «Η σημερινή συνθήκη επιβάλλει όλοι μας να εστιάσουμε ακόμη περισσότερο την προσοχή μας στον τουριστικό κλάδο που αποτελεί τον σημαντικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας, παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου και επισήμανε ότι: «Η παρούσα συγκυρία αποτελεί και μια τεράστια ευκαιρία για τον επαναπροσδιορισμό της τουριστικής στρατηγικής μας. Η βιωσιμότητα, η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, οι δημόσιες υποδομές, η αποτελεσματική διαχείριση των προορισμών και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν τις πρωταρχικές προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.  Αυτά είναι τα πεδία στα οποία θα επικεντρωθεί η δραστηριότητα του ΙΝΣΕΤΕ τα επόμενα χρόνια». 

Οι δράσεις της Marketing Greece για το έτος 2019 παρουσιάστηκαν από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, κα. Ιωάννα Δρέττα  η οποία τόνισε: «Ανάγκη όσο ποτέ για τον ελληνικό τουρισμό οι συνέργειες και οι συνεργασίες».

Στο πλαίσιο της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, προηγήθηκε την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα και το Προεδρείο του ΣΕΤΕ. Στη συνάντηση, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον Πρόεδρο, συμμετείχαν η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, Τομεάρχης Τουρισμού και ο κ. Μιχάλης Καλογήρου, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου. Από την πλευρά του ΣΕΤΕ συμμετείχαν ο κ. Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του Συνδέσμου, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Α’ Αντιπρόεδρος, ο κ. Γιώργος Τσιλίδης, Αντιπρόεδρος, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας, και ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, Μέλος Δ.Σ..