H ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας διατηρεί τη σύσταση για αποφυγή ταξιδίων στην Τουρκία και δεν σκοπεύει να την άρει πριν τις 31 Αυγούστου, ενώ έχει κατηγοριοποιήσει τη χώρα ως υψηλού κινδύνου λόγω κορωνοϊού.

Ωστόσο κανένας από τους δύο αυτούς παράγοντες, οι οποίοι καθιστούν σχεδόν αδύνατα τα ταξίδια από τη Γερμανία στην Τουρκία, δεν επηρεάζει την απόφαση των αεροπορικών εταιριών να συνεχίζουν τα δρομολόγιά τους στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με την Rheinische Post, το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ τον Ιούλιο θα προσφέρει έως 140 εβδομαδιαίες πτήσεις σε μεγάλους προορισμούς της Τουρκίας. Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, Nicolas Berthold, ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο, 3-5 Ιουλίου, έχουν προγραμματιστεί 55 αναχωρήσεις για την Τουρκία, εκ των οποίων 17 την Παρασκευή, 16 το Σάββατο και 22 την Κυριακή.

Τον Ιούλιο, οι πέντε τουρκικές πόλεις με τη μεγαλυτερη συχνότητα συνδέσεων με το Ντίσελντορφ είναι οι Άγκυρα, η Αττάλεια, η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και η Καισάρεια, παρότι συνολικά θα υπάρξουν δρομολόγια σε 17 προορισμούς της χώρας, τα οποία θα διεξάγονται κυρίως από τις εταιρίες Pegasus, Turkish Airlines, Corendon και SunExpress.

Οι γερμανικές αρχές υπενθυμίζουν στους Γερμανούς που ταξιδεύουν στην Τουρκία ότι χρειάζεται να υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών μόλις επιστρέψουν στη χώρα τους. Ωστόσο, μπορούν να αποφύγουν την απομόνωση εάν παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού PCR, το οποίο θα πρέπει να έχει διεξαχθεί έως 48 ώρες πριν, και στο οποίο φαίνεται εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό. 

Επίσης, η Τουρκία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει ειδικούς χώρους στα αεροδρόμια ώστε οι τουρίστες να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού πριν την επιστροφή στη χώρα τους. Τα τεστ αυτά θα κοστίζουν 15 ευρώ.