Σε μια πολύ σημαντική απόφαση που θα βοηθήσει στο άνοιγμα περισσότερων ξενοδοχείων, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής στον Alpha» με τον Τάκη Χατζή και την Λίδα Μπόλα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως είπε, ικανοποιήθηκε το αίτημα που είχε υποβάλει η ΠΟΞ για γρήγορη διεκπεραίωση των αιτήσεων αποπληρωμής των παρόχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, καθώς μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, η καταβολή της επιδότησης θα ολοκληρώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες εντός 30 ημερών από την υποβολή αιτήσεων με πλήρη δικαιολογητικά και όχι σε τέσσερις μήνες όπως ίσχυε.

«Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να επαναλειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας, μετά και την ολοκλήρωση (σχεδόν) της λίστας των ξενοδοχείων αναφοράς Covid ανά προορισμό. Κάνουμε αγώνα δρόμου και όσο πιο νωρίς εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ρευστότητα, τόσο περισσότερα ξενοδοχεία θα καταφέρουν να ανοίξουν εντός του Ιουλίου. Η σημερινή απόφαση είναι μια θετική εξέλιξη», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ.

Σημείωσε δε, ότι η μέση πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 20% πανελλαδικά.