Ο πρόεδρος των ξεναγών αναφέρθηκε για την δραματική κατάσταση που βρίσκετε ο κλάδος των ξεναγών μετα την απαγόρευση των ταξιδιών σε όλο τον κόσμο.

Χάθηκε η εργασία των Ξεναγών στο 100% από Μάρτιο μέχρι και Ιούνιο αλλα και ια το

επόμενο χρονικό διάστημα, Ιούλιος-Οκτώβριος, δεν θα θυμίζει σε καμία περίπτωση τα προηγούμενα χρόνια, που βρίσκονται όλα στον αέρα.

οι Ξεναγοί δεν έχουν εισπράξει ακόμη καμιά  αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση ,και πόλοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση με τα έξοδα να τρέχουν ,χωρίς να ξέρουν ,εάν θα μπουν σε άλλο πρόγραμμα.

Οι ξεναγοί, αν και έχουν πολλούς εργοδότες, έχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, είναι μισθωτοί, πληρώνουν φόρους στο κράτος και ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ ΙΚΑ, δεν ξέρουν αύριο τι θα γίνει γιατί μπορεί πολλοί να μείνουν ανασφάλιστοι.

Τόνισε θετικό μέτρο την επαναλειτουργία των σχολών από το Υπουργείο μετα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Για το καλό όμως του Ελληνικού Τουρισμού οι Ξεναγοί πρέπει να στηριχτούν για να επιβιώσουν! Είναι πρεσβευτές της χώρας στους ανθρώπους που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Από το μήνα Ιούλιο και μετά, εφόσον ο τουρισμός παραμένει σε τέλμα και η απώλεια εργασίας συνεχίζεται ,πρέπει να παρθούν μέτρα, επιβίωσης και ασφαλιστικής κάλυψης .

Όλη η συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε  στο video που ακολουθεί.