Προς : ΟΓΑ – γραφείο Διοικητή  κυρίου Τάκη Κοντού

Θέμα : κοινωνικός Τουρισμός 2020-2021 –ΕΦΚΑ

Κύριε Διοικητά ,

Κάθε χρόνο ο ΟΓΑ-ΕΦΚΑ ανακοινώνει προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για όλη την Ελλάδα σε διάφορα μέρη. Σε αυτά τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού συμπεριλαμβάνεται και ο θεραπευτικός τουρισμός για χιλιάδες λουόμενους.

Το 2020 κύριε Διοικητά  δεν θα είναι μία χρονιά όπως κάθε άλλη χρόνια  αλλά μία παράξενη χρόνια όπου θα είναι και δύσκολα  να πειστεί ο κόσμος να συμμετέχει στον κοινωνικό τουρισμό που προσφέρει ο κάθε φορέας κάθε χρόνο.

Οι πληροφορίες που έχουμε από όλες τις Ελληνικές λουτροπόλεις, αλλά και από τις Ευρωπαϊκές καθώς είμαστε συνεργάτες και μέλος του ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιαματικών πηγώνESPA με έδρα στις Βρυξέλες, ότι θα είναι δύσκολη χρονιά και θα πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος συμμετοχής από κάθε πλευρά σε προγράμματα κοινωνικού Τουρισμού.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε από τον ΟΓΑ –ΕΦΚΑ η χρηματοδότηση του φετινού προγράμματος να είναι αισθητά αυξημένη σε σχέση με προηγούμενα έτη.
Συνήθως επίσης πάντα βάζετε και όρια στις μέρες παραμονής του κάθε αγρότη , συνταξιούχου  κλπ που δεν ξεπερνάνε τις πέντε μέρες.


Εμείς σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας ζητούμε και νομίζω ότι θα γίνει δεκτή η πρότασή μας οι πέντε μέρες το 2020-2021 να είναι τουλάχιστον 10 ημέρες και οι λούσεις συμφώνα με τον κανονισμού να είναι 15 λούσεις και όχι 5 που στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτε. 

Και ένα δεύτερο που ζητούμε, κάτι που είναι και μια πρόταση από πολλές Λουτροπόλεις, η  διάρκεια του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού να είναι για όλο το χρόνο.

Πολλές λουτροπόλεις της Ελλάδας λειτουργούν όλο τον χρόνο και οι λουόμενοι θέλουν να έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση του κοινωνικού τουρισμού όλο το χρόνο.

Επίσης είναι μια ευκαιρία να μην υπάρχει συνωστισμός αλλά και οι εγκαταστάσεις των λουτροπόλεων θα  μπορούν να έχουν δουλειά  όλο τον χρόνο.

Ελπίζουμε κύριε πρόεδρε ότι αυτές οι  προτάσεις μας θα γίνουν δέκτες σχετικά με το πρόγραμμα του ΟΓΑ του κοινωνικού Τουρισμού  που θα έχετε το 2020-2021 .

Πάνω στο  δύο αυτά θέματα  ζητούμε να μας ενημερώσετε.
Εν αναμονή της απάντησης
Για το Δ.Σ.. του συλλόγου

ο πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης

                                         Ο  Γραμματέας

Μάκης Κιφοκερης.

  Υ.Γ Κοινοποιείτε προς το Υπουργείο Γεωργίας –Υγείας και Τουρισμού                                                    

Θεσσαλονίκη 4/5 2020.