Είκοσι πέντε (25) μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 6.370.000 ευρώ για την ωρίμανση έργων της επόμενης περιόδου του ΕΣΠΑ (2021 – 2027) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020. Ο Υφυπουργός, Ιωάννης Τσακίρης, με την απόφαση του έκανε δεκτές τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες αντανακλούν τις τοπικές αναπτυξιακές προτεραιότητες.

Για την Κέα εγκρίθηκαν οι ακόλουθες μελέτες:

  • Μελέτη βελτίωσης κεντρικού οδικού δικτύου Ν. Κέας – Τμήμα Σωρος – Σπαθί, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.
  • Μελέτη βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Κέας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την αναπτυξιακή πολιτική της με έργα που στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό της και αφορούν κυρίως σε Μεταφορές, Περιβάλλον και Υποδομές.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σχολιάζοντας την απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ιωάννη Τσακίρη για την ένταξη των παραπάνω μελετών στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανέφερε: «Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποτελεί για την Περιφέρεια σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης που διασφαλίζει τη συνέργεια με την αξιοποίηση των πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την απόφαση αυτή, το Υπουργείο Ανάπτυξης αναγνωρίζει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ αναμένονται και άλλες διαρθρωτικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επέδειξε στην κρίση της πανδημίας υψηλά επίπεδα αποφασιστικότητας, αντανακλαστικών και αλληλεγγύης».

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και όλες τις μελέτες που εγκρίθηκαν εδώ