«Αγωνιούμε για όλους τους παραγωγικούς φορείς του νησιού και στον τουριστικό κλάδο γενικότερα. Η Κέρκυρα είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός και πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία τόσο των επισκεπτών όσο και των μόνιμων κατοίκων» είπε η Δήμαρχος.

Τέσσερις δήμαρχοι κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας (Σαντορίνη, Χανιά, Χαλκιδική, Κέρκυρα)μίλησαν στο ethnos.gr για την επόμενη μέρα στον τουρισμό της περιοχής τους. Μεταξύ αυτών και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου.

Σχετικάθέματα

Για το νησί των Φαιάκων, το δημοσίευμα αναφέρει τα παρακάτω:

Κέρκυρα: Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Περίπου δέκα μεγάλες μονάδες οι οποίες βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα της Κέρκυρας ενδέχεται να μην λειτουργήσουν φέτος με την αγωνία να χτυπά κόκκινο στην τοπική κοινωνία.

«Αγωνιούμε για όλους τους παραγωγικούς φορείς του νησιού και στον τουριστικό κλάδο γενικότερα. Η Κέρκυρα είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός και πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία τόσο των επισκεπτών όσο και των μόνιμων κατοίκων» είπε στο ethnos.gr η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.

Στο νησί των Φαιάκων πέρσι τον Μάιο η πληρότητα «έτρεχε» με 70% ενώ τον Ιούνιο η πληρότητα άγγιζε το 100%. Φέτος η ζημιά υπολογίζεται στην τοπική οικονομία σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ μόνο στο δήμο Κέρκυρας η οικονομική πληγή από της ελαφρύνσεις στις οποίες προχώρησε (μείωση δημοτικών τελών κ.α.) φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχειά του δήμου Κέρκυρας 1,7 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν πέρσι το νησί των Φαιάκων χωρίς να υπολογίζονται οι αφίξεις σε AirΒnb ιδιωτικές βίλες και άλλες πλατφόρμες.

«Για να μπορέσουμε να μειώσουμε την ζημιά πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο από τις εταιρίες (αεροπορικές, ακτοπλοϊκές) που θα μεταφέρουν τους τουρίστες στο νησί όσο και από τις μονάδες που θα τις υποδεχτούν. Είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να σώσουμε την υπόλοιπη σεζόν, ενώ από την άλλη πρέπει να διατηρηθεί ο τόπος καθαρός και να παραμείνουν ασφαλείς οι μόνιμοι κάτοικοι, όπως καταφέραμε να διασφαλίσουμε με πολύ κόπο μέχρι σήμερα» είπε στο ethnos.gr η κ. Υδραίου.