Την ανησυχία του για την έναρξη λειτουργίας των ξενοδοχείων αλλά και τη μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού εξέφρασε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρ. Τάσιος.

«Όπως και η υπόλοιπη χώρα, έτσι και η Χαλκιδική βρίσκεται σε αβεβαιότητα. Η ανησυχία είναι έκδηλη καθώς δεν υπάρχουν κρατήσεις και όσες υπάρχουν είναι κάποιες λίγες που δεν έχουν ακόμη ακυρωθεί. Βρισκόμαστε ακόμη σε μια αβεβαιότητα που έχει να κάνει με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και τις σχέσεις της χώρας με εξωτερικό» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι μέχρι στιγμής υπάρχει ένα θολό τοπίο στο πως θα συνεργαστούν οι χώρες για να έχουν τουρισμό το καλοκαίρι. Εκτίμησε ακόμη ότι η καλοκαιρινή σεζόν θα ξεκινήσει ουσιαστικά τον Ιούλιο, ακόμη και αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία νωρίτερα για να προετοιμαστούν.

Όσον αφορά τα λειτουργικά ζητήματα σημείωσε ότι τα ξενοδοχεία πρέπει να κάνουν πληρότητα για να ανταπεξέλθουν ενώ όσον αφορά στο ζήτημα της αστικής ευθύνης των ξενοδοχείων για ένα πιθανό κρούσμα ανέφερε πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων θα έχει μια συνάντηση για το θέμα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών. Όπως είπε κυρίως θα αφορά στο κατά πόσο εφαρμόζονται τα υγειονομικά κριτήρια.

Τέλος, σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία ενώ εκτίμησε ότι το 25% του τζίρου της περσινής χρονιάς η πιο αισιοόδοξη πρόβλεψη για τα ξενοδοχεία.