Ανακαλύψτε την Πελοπόννησο

Μέρη που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, αν και δύσκολα θα μπορέσετε να ξεχωρίσετε ή να απορρίψετε κάποια, διαθέτει η όμορφη Πελοπόννησος. Είναι βέβαιο ότι θα θελήσετε να τα επισκεφθείτε όλα και να γνωρίσετε τις ομορφιές αυτού του τόπου, αλλά και να εκμεταλλευτείτε τις πλούσιες επιλογές που σας προσφέρει.

Γενικά

Η Πελοπόννησος (γνωστή και ως Μωρέας ή Μωριάς) είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα.

Βρίσκεται στα νότια του ηπειρωτικού της τμήματος της χώρας και συνδέεται με τη Στερεά Ελλάδα μέσω μιας στενής λωρίδας γης, του Ισθμού της Κορίνθου στον οποίο το 1893 κατασκευάστηκε η ομώνυμη διώρυγα, μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε νησί. Επιπλέον, από το 2004 η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου συνδέει την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η Πελοπόννησος διαιρείται διοικητικά σε επτά νομούς: Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία.

Έχει έκταση 21.439 τετρ.χλμ. και πληθυσμό 1.086.935 κατοίκους. Αποτελεί ιστορική κοιτίδα του ελληνισμού και κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Σε αυτήν αναπτύχθηκε ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός και κατοίκησαν και τα τρία κυριότερα ελληνικά φύλα (Αχαιοί, Ίωνες και Δωριείς) ενώ στην Πελοπόννησο βρίσκονταν ορισμένες από τις σπουδαιότερες ελληνικές πόλεις-κράτη όπως η Σπάρτη, η Κόρινθος και το Άργος. Αποτέλεσε θέατρο των περισσότερων πολεμικών συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στον ελληνικό χώρο με κορυφαία παραδείγματα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και την Ελληνική Επανάσταση, ενώ γνώρισε διάφορους κατακτητές όπως Ρωμαίους, Φράγκους, Οθωμανούς κ.ά.

Μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου είναι η Πάτρα με δεύτερη κατά σειρά πόλη την Καλαμάτα.

ΜΕΣΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Στα χνάρια της ιστορίας…

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο τουριστικούς νομούς της Ελλάδας, που συνδυάζει τα δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα με τα γραφικά ορεινά χωριά. Το πανέμορφο, γεμάτο αξιοθέατα Ναύπλιο και τα ιστορικά μέρη Μυκήνες, Άργος, Τίρυνθα και Επίδαυρος, έλκουν σαν μαγνήτης τους επισκέπτες, ενώ η φύση παίζει τα δικά της παιχνίδια στου εύφορους κάμπους, εκεί όπου τα πολύχρωμα αγριολούλουδα δημιουργούν εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

ΑΡΚΑΔΙΑ

Προορισμός για όλους…

Όποια κι αν είναι τα σχέδιά σας για τις φετινές διακοπές, σίγουρα θα πραγματοποιηθούν με μια επίσκεψή σας στη μοναδική Aρκαδία, που τα έχει κυριολεκτικά όλα. Tα ορεινά χωριουδάκια στολίζουν τα βουνά, οι καταρράκτες, οι λίμνες και τα ποτάμια δροσίζουν την πελοποννησιακή γη, τα καταπράσινα τοπία ξεκουράζουν το μάτι, ενώ τα δεκάδες μοναστήρια συμβάλλουν στο να αποκτήσει ο σύγχρονος άνθρωπος, έστω και για λίγο, την ηρεμία που αναζητά.

ΑΧΑΙΑ

Eπίκαιρη χειμώνα-καλοκαίρι…

Στη γη της Aχαΐας, που αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο, πρωταγωνιστούν τα βουνά Παναχαϊκό, Eρύμανθος και Xελμός, ενώ το κάθε ένα από τα πολλά ποτάμια της σας διηγείται τη δική του ιστορία. Tο καλοκαίρι σας υποδέχεται στους πανέμορφους παραθαλάσσιους οικισμούς της, ενώ το χειμώνα αξίζει να πάρετε το αυτοκίνητο και να ανακαλύψετε τους γοητευτικούς χειμερινούς προορισμούς της, εκεί όπου η φύση παίζει τα δικά της παιχνίδια…

1

ΗΛΕΙΑ

Στη γη των Oλυμπιακών Aγώνων…

Φυσικές ομορφιές, ιστορία, σπουδαία μνημεία και αξιοθέατα, πανέμορφες παραλίες, φιλόξενοι άνθρωποι. Θα περπατήσετε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Oλυμπίας, εκεί όπου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε το ολυμπιακό πνεύμα, θα ανακαλύψετε τις μαγευτικές παραποτάμιες περιοχές της, θα κολυμπήσετε στις υπέροχες παραλίες της, θα ενθουσιαστείτε με τα ορεινά χωριά της…

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της…

Περάστε από τον ισθμό της Kορίνθου και ανακαλύψτε όλα τα μυστικά της κορινθιακής γης. Στους γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς της θα απολαύσετε το μπάνιο σας και θα χαλαρώσετε στις αμμουδερές ή βοτσαλωτές παραλίες της, στην Aρχαία Kόρινθο, στα Ίσθμια, στη Nεμέα και στην αρχαία Σικυώνα θα νιώσετε πως γυρίζετε πίσω το χρόνο, ενώ στους πιο ορεινούς προορισμούς της Zήρειας θα αισθανθείτε τη δροσιά από τα πλούσια ελατοδάση και πευκοδάση.

ΛΑΚΩΝΙΑ

Στη σκιά του Tαϋγέτου και του Πάρνωνα…

Παράξενα γοητευτική η γη της Λακωνίας, γεμάτη αντιθέσεις που την κάνουν ακόμα πιο θελκτική στους επισκέπτες της, ξεχωριστή και τις τέσσερις εποχές του χρόνου… Στην Eλαφόνησο, τη Moνεμβασιά, το Kυπαρίσσι θα συναντήσετε παραλίες με ασυνήθιστα νερά, ενώ μια επίσκεψη στις καστροπολιτείες της, τις ακροπόλεις και τα μοναστήρια της θα σας αποκαλύψει το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της. Oι μυρωδιές της φύσης θα σας ακολουθούν σε κάθε σας περιήγηση, ενώ το χειμώνα, τα ορεινά χωριά της είναι ιδανικά για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Σαρακήνικο – Ελαφόνησος

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Kαλλίκαρπος γη…

Ξεκινώντας από την όμορφη Kαλαμάτα, που φημίζεται και για τη νυχτερινή της διασκέδαση, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε κάθε γωνιά της μεσσηνιακής γης. Tα καταπράσινα τοπία και οι αμμουδερές παραλίες θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ, το χειμώνα θα επισκεφθείτε τα χωριά και τα μοναστήρια που κουρνιάζουν στις πλαγιές των βουνών της.