Το Υπουργείο Τουρισμού, δια της απραξίας του κ. Θεοχάρη και δια της κυνικής παραδοχής του κ.Λούλη πως “το κράτος δεν είναι ασφαλιστική να αποζημιώνει εργαζόμενους και επιχειρήσεις”, αποδεικνύει πως δεν έχει σχέδιο και  βούληση να σώσει τη δύναμη της εθνικής μας οικονομίας, τον τουρισμό.

Τη στιγμή που ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ δεσμεύτηκε πως το 20% του Σχεδίου Ανάκαμψης της ΕΕ από την πανδημία θα κατευθυνθεί για την στήριξη του τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί επιδεικτικά για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να στηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις και να μην τις αφήσει βορά στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένοι να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και τους κατοίκους των τουριστικών περιοχών που βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται.

Ο κ. Μητσοτάκης έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να πάρει πίσω την κατάπτυστη ΠΝΠ με τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση χωρίς όριο στο οικονομικό αντικείμενο στη “Marketing  Greece”.

Η προώθηση και η προβολή της χώρας δεν μπορεί να γίνεται ένα ακόμη «δωράκι» σε μια και μόνο ιδιωτική εταιρεία.

Ο Πρωθυπουργός ας πάψει να κρύβεται. Ο ελληνικός τουρισμός και η ελληνική οικονομία χρειάζονται σχέδιο προστασίας και ανάπτυξης.