Τις ημέρες αυτές επιχειρείται μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια σπίλωσης, με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, μίας νόμιμης και φιλικής προς το περιβάλλον σχεδιαζόμενης επένδυσης της εταιρείας μας στη συμβολή των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου (περίπου 100 μέτρα από την Λεωφόρο Συγγρού) στην Αθήνα. Ας πούμε λοιπόν την αλήθεια για μία επένδυση που βάλλεται γιατί θα κρύψει τη θέα στην Ακρόπολη από τα παράνομα παράθυρα της γειτονικής πολυκατοικίας.

Πριν αγοραστεί το οικόπεδο από την εταιρεία μας ερευνήσαμε αν θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο που θα δώσει δουλειά σε τουλάχιστον 200 οικογένειες. Μπορούσαμε; Ναι. Προχωρήσαμε σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών; Ναι. Θα κρύβει το ξενοδοχείο την Ακρόπολη; Όχι. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Το έλεγε το κράτος αφού επέτρεπε την κατασκευή του. Συνεχίζουν να το λένε καθηγητές πανεπιστημίου που παρακολουθούν στενά επί δεκαετίες την οικοδομική δραστηριότητα της Αθήνας. Και πώς άλλωστε θα μπορούσε το ξενοδοχείο να κρύψει την Ακρόπολη όταν, μεταξύ άλλων, περιστοιχίζεται και από κτίρια ύψους 31 και 35 μέτρων;

Έχουμε λάβει ή ζητήσει την παραμικρή χρηματοδότηση για τη σχεδιαζόμενη επένδυσή μας; Όχι. Η επένδυσή μας εντάχθηκε στις 25 Απριλίου 2019 στον οριστικό πίνακα κατάταξης εγκεκριμένων επενδύσεων του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 με αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης τον Αντιπρόεδρο της τότε Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη. Το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος από την ένταξη είναι η μείωση της φορολογίας από τα έσοδα λειτουργίας του ολοκληρωμένου έργου. Επομένως τα περί δήθεν «χρηματοδότησης από την πίσω πόρτα» είναι ψευδή αφενός επειδή δεν τίθεται κανένα θέμα «χρηματοδότησης» – κανείς δεν θα εκταμιεύσει χρήματα για εμάς – και αφετέρου επειδή όλα έγιναν με διαφάνεια, επί Υπουργίας κ. Δραγασάκη.

Είναι ψευδές ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δήθεν σταματήσει την επένδυσή μας; Ναι. Καταρχήν αν την είχε πράγματι σταματήσει για ποιόν λόγο η ανησυχία των θορυβούντων; Η επικαλούμενη από τους θορυβούντες απόφαση είναι μόνο μία και αφορά την ανάκληση για τυπικούς λόγους προέγκρισης οικοδομικής άδειας, χωρίς τίποτε ούτε στην απόφαση αυτή ούτε αλλού να αποκλείει την έκδοση όλων των αναγκαίων αδειών, όταν ολοκληρωθεί η σχεδιαζόμενη  αναμόρφωση των όρων δόμησης της περιοχής. Στην προσπάθεια τους δε να παραπλανήσουν και να δημιουργήσουν σύγχυση οι θορυβούντες συνδέουν την επένδυσή μας με το δεκαώροφο ξενοδοχείο που ολοκληρώθηκε επί της προηγουμένης Κυβέρνησης και λειτουργεί σήμερα κανονικά και για το οποίο οι θορυβούντες σιωπούσαν πριν την αδειοδότηση της δικής μας επένδυσης. Μάλιστα χρησιμοποιούνται φωτογραφίες αυτού ακριβώς του κτιρίου για λόγους εντυπώσεων με σκοπό να ματαιωθεί η δική μας επένδυση, η οποία καμία σχέση δεν έχει με αυτό. Έχει αποκαλυφθεί πλέον ότι ο πραγματικός στόχος των θορυβούντων, δεν είναι η προστασία των πλησίον της Ακρόπολης περιοχών αλλά η ματαίωση με κάθε μέσο, ακόμη και αθέμιτο, της επένδυσης της εταιρείας μας.

Έκανε κάτι η Υπηρεσία Δόμησης για πραγματικά προβληματικές και παράνομες καταστάσεις στην  περιοχή; Όχι. Ο θόρυβος για την σχεδιαζόμενη επένδυσή μας είναι τουλάχιστον περίεργος. Εκείνοι που επιδίδονται σε αυτόν τήρησαν σιγή ιχθύος όταν, με το από 20 Μαΐου 2019 έγγραφό μας προς την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης καταγγείλαμε το γεγονός ότι στην όμορη πολυκατοικία επί της οδού Τσάμη Καρατάσου 6, στην οποία κατοικούν κάποιοι από τους πρωτοστατούντες στην προσπάθεια ματαίωσης της επένδυσής μας, υπάρχουν αυθαίρετα παράθυρα και εξώστες. Η εταιρεία μας κινήθηκε σε όλες τις φάσεις και σε όλα τα σημεία με απόλυτο σεβασμό της νομιμότητας, και το ίδιο πράττει και τώρα. Όσον αφορά δημοσιεύματα και ισχυρισμούς που εμφανίζουν την εταιρεία μας σε αθέμιτες σχέσεις ή πρακτικές με οποιονδήποτε, έχουμε ήδη  κινήσει τις σχετικές διαδικασίες και την απάντηση στις συκοφαντίες αυτές θα δώσει η δικαιοσύνη