ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOUTROPOLEIS.COM 2310905164 THESSALONIKH  
ESPA Press release
The future of medical spas
How to deal with the Corona crisis and improve health

Ιστοσελίδα: wwwHYPERLINK “file:///C:/Users/ανεστισ/Desktop/www.loutropoleis.com”.HYPERLINK “file:///C:/Users/ανεστισ/Desktop/www.loutropoleis.com”loutropoleisHYPERLINK “file:///C:/Users/ανεστισ/Desktop/www.loutropoleis.com”.HYPERLINK “file:///C:/Users/ανεστισ/Desktop/www.loutropoleis.com”com

ΠΡΟΣ ΤΙΣ  ΕΛΗΝΙΚΕΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ –ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΥΓΕΙΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΕΣΜΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΔΡΑ ΒΡΙΞΕΛΕΣ

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΩΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ Η ΤΑ ΚΕΝΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΠ

               Δελτίο τύπου ESPA

                           Το μέλλον των ιατρικών ιαματικών λουτρών

Πώς να αντιμετωπίσετε την κρίση της Corona και να βελτιώσετε τους προορισμούς για την υγεία

(Βρυξέλλες, Απρίλιος 2020) Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η προώθηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος μέσω διαδικασιών υγείας και φυσικών θεραπειών στα HEALTH RESORTS απαιτεί την υποστήριξη των παρόχων και του προσωπικού που πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις νέες προκλήσεις του ελέγχου της υγιεινής μετά την πανδημία COVID19 τέθηκε υπό έλεγχο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η πανδημία COVID 19 αντλεί τον κίνδυνο από το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε έναν νέο τύπο ιού που είναι τόσο πολύ μεταδοτικός και μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων, εκπνεόμενων σωματιδίων αέρα και άμεσης επαφής. Όλα τα μέρη όπου ένας σχετικά μεγάλος αριθμός ατόμων μπορούν να συναντηθούν και έτσι να μολυνθούν θέτουν μια ιδιαίτερη πρόκληση όσον αφορά την προληπτική υγιεινή.

Η Claudia Wagner, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ειδικού ταξιδιωτικού πράκτορα Fit Reisen στη Φρανκφούρτη, εξηγεί: «Ο κοροναϊός μας δείχνει για άλλη μια φορά ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό πλεονέκτημά μας και είναι σημαντικό να το διατηρήσουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτή τη στιγμή, η προσοχή αυξάνεται για προληπτικές και αποκαταστατικές διακοπές υγείας – γιατί αλλιώς μπορείτε να προωθήσετε τη δική σας διατροφή, άσκηση και χαλάρωση υπό επαγγελματική καθοδήγηση. Το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται από θεραπείες με φυσικές θεραπείες και πολιτισμικές ασθένειες όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και οι αναπνευστικές ασθένειες (Copd) προλαμβάνεται.

Το Fit Reisen περιελάμβανε μόνο επιλεγμένα θέρετρα SPA στον κατάλογο με πολύ καλή σχέση τιμής-απόδοσης για να προσφέρει τα καλύτερα οφέλη για όλους τους τύπους ταξιδιών υγείας για ιατρική περίθαλψη και πρόληψη, όπως το Medical Spa Eglės Sanatorija στη Λιθουανία και το Health Spa Resorts στην Ουγγαρία, στην Τσεχική Δημοκρατία, για παράδειγμα, προσφέρουν πολύ καλή σχέση ποιότητας / τιμής και υψηλή ποιότητα επαγγελματιών στη θεραπεία. “

Η βαλνολογία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα μέτρα πρόληψης. Η θετική αναγνώριση είναι ότι όλες οι εξουθενωτικές αιτίες που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιμετωπίζονται ήδη επιτυχώς από τη σύγχρονη ΒΑΛΝΟΛΟΓΙΑ. Ο συγχρονισμός καθώς και η εντατική επανέναρξη ιατρικών ιαματικών λουτρών και ξενοδοχείων σπα απαιτούν μια αποτελεσματική και οικονομική σχέση καινοτομίας.

 Η εταιρεία Biohealthy Water, Arconhe S.r.l., δημιούργησε ένα σύστημα με βάση το αέριο και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας «Biohealth water» για να βρει μια λύση που θα μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγιεινή του νερού με ένα μόνο προϊόν. Σε διάφορους τομείς, ξενοδοχεία και σπα, η υψηλής ποιότητας υγιεινή του νερού είναι βασική απαίτηση.

Ο Ing. Lucio Piticchio, γενικός διευθυντής της Arconhe, εξηγεί: «Το βιο-υγιεινό νερό είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους συστημάτων νερού, επίσης και για τα πιο ευαίσθητα όπως τα ιαματικά νερά. Στην πραγματικότητα, ως ένα σύστημα που χρησιμοποιεί αέρια ποιότητας τροφίμων, δεν τροποποιεί οργανοληπτικά το νερό και επιτρέπει την εξάλειψη του φυσικού οικοτόπου των βακτηρίων, των αμοιβάδων κ.λπ.

 Το βιολογικό νερό εγγυάται ένα τέλεια καθαρό και αποτελεσματικό σύστημα νερού. Ο στόχος είναι να έχουμε ένα σύστημα όπου τα βακτήρια δεν βρίσκουν κατάλληλο βιότοπο για να ευδοκιμήσουν, καθώς και απουσία ασβεστόλιθου και βιοφίλμ. “

 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΥΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΣΜΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ .

Αλλαγές στη λειτουργία και τις έννοιες των θέρετρων Υγείας – Η συνεργασία θα γίνει όλο και πιο σημαντική στο μέλλον

Αν κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν, μπορούμε να δούμε ότι ο τουρισμός υγείας έχει αναπτυχθεί απίστευτα τις τελευταίες δεκαετίες. Ορισμένοι προορισμοί βασίζονται στις γνώσεις ιατρικών SPA  και στις ιστορικές παραδόσεις αποκατάστασης. Αλλού στην Ευρώπη, έχει γίνει σημαντική κατασκευή καλά εξοπλισμένων συγκροτημάτων με πολλές εγκαταστάσεις και επιλογές θεραπείας.

Ο κόσμος μας άλλαξε σχεδόν αμέσως με την άφιξη του ιού Corona. Είναι πολύ πιθανό ότι ποτέ δεν πρόκειται να είναι το ίδιο στη ζωή μας, ούτε για ιατρικά σπα ή για υγειονομικούς προορισμούς. Πολλά θέρετρα υγείας προσελκύουν την αγορά των ηλικιωμένων, με πολλούς πελάτες να υποφέρουν από υποκείμενες συνθήκες υγείας. Αυτό το ανώτερο τμήμα της αγοράς είναι εξαιρετικά ευάλωτο στην τρέχουσα κρίση και ταξίδια. Οι υγειονομικοί προορισμοί θα πρέπει να αλλάξουν τόσο λειτουργικά όσο και εννοιολογικά για να βελτιώσουν την ασφάλεια και την ποιότητα από τις ταξιδιωτικές και ιατρικές υπηρεσίες και να κάνουν τις πανδημίες προς όφελός τους.

Λειτουργικά: PROSOXH

Οι προορισμοί για την υγεία θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ασφαλή περιβάλλοντα, μέσω αυστηρότερων ελέγχων υγιεινής, αποχέτευσης και διαλογής όλου του προσωπικού και των επισκεπτών. Αυτό θα σημαίνει επανεγγραφή των υφιστάμενων κανονισμών υγιεινής, εκπαίδευση για το προσωπικό και νέους μηχανισμούς ελέγχου. Όπου εμπλέκονται ιαματικά λουτρά, σάουνα και πισίνες, αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο. Τελικά η βελτιωμένη υγιεινή μπορεί να βελτιώσει μόνο το επίπεδο λειτουργίας σε προορισμούς υγείας.

Εννοιολογικά:

Στο εγγύς και μεσαίο μέλλον, οι άνθρωποι θα σκεφτούν δύο φορές για ταξίδια και θα επιλέξουν μόνο προορισμούς που είναι ασφαλείς και θα προσφέρουν υπηρεσίες που πραγματικά πρέπει να έχουν και δεν μπορούν να φτάσουν στο σπίτι τους. Αυτό σημαίνει ότι οι προορισμοί για την υγεία θα πρέπει να γίνουν πιο δημιουργικοί και όχι μόνο να προσφέρουν μοναδικές θεραπείες, αλλά και ιατρικά αποδεδειγμένες ότι προσελκύουν επισκέπτες και προσφέρονται στα υψηλότερα, ασφαλέστερα πρότυπα. Με τη φυσική υγεία να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των ανθρώπων, το destinatio της υγείας Deltío týpou ESPA