Φέτος «γάμος» γίνεται στην Νάξο! H Γαστρονομία και η Τέχνη, δύο τομείς στους οποίους έχει διαπρέψει, στον διάβα του χρόνου, το πιο μεγάλο και εύφορο νησί των Κυκλάδων, «παντρεύονται»!

Στο πανέμορφο χωριό του Δαμαλά, όπου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και τελειόφοιτοι και απόφοιτοι από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και από τη Σχολή Μαρμαροτεχνίας της Τήνου θα φιλοτεχνούν έργα από ναξιώτικο μάρμαρο ενώνοντας το χθες με το σήμερα της πλούσιας ιστορίας της μαρμαροτεχνίας του νησιού μας, γνωστοί σεφ θα σμιλέψουν τα δικά τους «γλυπτά» πάνω σε Πατάτα Νάξου στο πλαίσιο του Food Experience Patata Naxou που διοργανώνει, το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με πρωταγωνιστή τον ξεχωριστό, πεντανόστιμο θησαυρό της ναξιακής γης!

Παράλληλα, οι καλεσμένοι του Food Experience, άνθρωποι του πολιτισμού, της γαστρονομίας , της δημοσιογραφίας και του θεάματος, θα απολαύσουν γαστροταξιδιωτικές εμπειρίες σε Νάξο και Σχοινούσα, ενώ θα γίνουν… αγρότες για μία μέρα και για καλό σκοπό: θα φυτέψουν συμβολικά Πατάτες Νάξου οι οποίες, μαζί με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ντόπια αμνοερίφια, θα προσφερθούν σε ιδρύματα της χώρας τα οποία φιλοξενούν παιδιά που έχουν την ανάγκη όλων μας!