Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει η HIT A.E. στην πρώτη εκπαιδευτική προσομοίωση 5άστερου ξενοδοχείου που έγινε στη χώρα από το BCA College.

Ο κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων μηχανογράφησης στους τομείς της φιλοξενίας και της μαζικής εστίασης είναι περήφανος χορηγός της πλήρως λειτουργικής προσομοίωσης πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας για εκπαιδευτικούς σκοπούς, του BCA Hotel, αποδεικνύοντας έμπρακτα την υποστήριξή της σε κάθε καινοτόμο project που πραγματοποιείται στον χώρο του τουρισμού.

Το πρωτοπόρο εγχείρημα του BCA College καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο του city campus των Αμπελοκήπων, ο οποίος είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στην εκπαίδευση των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στον χώρο αυτό, οι φοιτητές διδάσκονται τη χρήση των state-of-the-art εφαρμογών Μηχανογράφησης Protel Hotel Software και symPOSium Web POS Suite της ΗΙΤ Α.Ε.. Οι μελλοντικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι εκπαιδεύονται στις λειτουργίες του front desk μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης, αναπτύσσοντας ικανότητες και αποκτώντας εμπειρία έτσι ώστε αμέσως μετά την αποφοίτησή τους να μπορούν να στελεχώσουν υπεύθυνες θέσεις.

Το BCA Hotel διαθέτει τα τμήματα και τις υπηρεσίες ενός πραγματικού ξενοδοχείου, με στόχο οι φοιτητές να βρίσκονται στο «πεδίο της μάχης» και, με το πέρας των σπουδών τους, να είναι επαρκώς καταρτισμένοι έτσι ώστε να απορροφηθούν άμεσα στην αγορά εργασίας.

«Καλωσορίσατε στο μέλλον. Το αύριο, σήμερα! Αυτή, νομίζω, είναι η σκέψη που μας έρχεται όταν μπαίνουμε σ’ αυτόν τον πραγματικά πρότυπο και καινοτόμο χώρο», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης στον χαιρετισμό του προς όσους είχαν προσκληθεί στα πρόσφατα εγκαίνια του BCA Hotel. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, επεσήμανε: «Ο Δήμαρχος είπε προηγουμένως ότι σήμερα είμαστε στο μέλλον και είναι αλήθεια. Γιατί το μέλλον είναι οι ανθρώπινοι πόροι, είναι η επένδυση στη στροφή στην ποιότητα, είναι η επένδυση στα νέα προγράμματα σπουδών, είναι η επένδυση στην καινοτομία».