Η Google προχώρησε στην επίσημη ακύρωση του ετήσιου συνεδρίου της για τους δημιουργούς εφαρμογών (developers), Google I/O, υπό τον φόβο του κορωνοϊού COVID-19. Το συνέδριο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το διάστημα 12 έως 14 Μαΐου 2020.

Η ακύρωση του Google I/O είναι η τελευταία από μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων του κλάδου της τεχνολογίας που ακυρώνεται λόγω κορωνοϊού.

Είχε προηγηθεί η ακύρωση του Mobile World Congress στην Βαρκελώνη αλλά και η ακύρωση του συνεδρίου F8 της Facebook.

Στην ανακοίνωση της Google επισημαίνεται ότι το event ακυρώθηκε αλλά «διερευνώνται τρόποι ώστε το Google I/O να μπορέσει να διατηρήσει την επαφή του με τους developers».

«Λόγω ανησυχιών σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID-19) και σε συνάρτηση με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από το CDC (Centers for Disease Control and Prevention), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες Αρχές, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε την φυσική διεξαγωγή του Google I/O στο Shoreline Amphitheatre» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αμερικανική εταιρεία. «Εντός των επόμενων εβδομάδων θα διερευνήσουμε άλλους τρόπους ώστε το Google I/O να εξελιχθεί και να μπορέσει να επανασυνδεθεί με την κοινότητα των developers», καταλήγει η ανακοίνωση σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση μέσα από την ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Google I/O αποτελεί το μεγαλύτερο event κάθε χρονιάς για την Google, αφού κατά την διάρκειά του η εταιρεία κολοσσός ανακοινώνει τα νέα της προϊόντα, τις νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android, gadgets όπως τα έξυπνα τηλέφωνα Pixel αλλά και εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, η εταιρεία διευκρίνισε ότι οι συμμετέχοντες θα αποζημιωθούν πλήρως μέχρι και τις 13 Μαρτίου, ενώ όσοι το επιθυμούν θα έχουν και την δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου για το Google I/O 2021.