Η Κύπρος έκανε μια γρήγορη “στροφή” και ανακάλεσε την απόφαση για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου που έφθασαν στο νησί για να μπουν στην απομόνωση λόγω φόβων ότι θα βλάψει την τουριστική βιομηχανία.

Ωστόσο, θα τους ζητηθεί να περιορίσουν τις κινήσεις τους στο «απολύτως απαραίτητο» και θα πρέπει να παρακολουθούν την υγεία τους και να αναφέρουν τυχόν συμπτώματα κοροναϊού.

Τα μέτρα επιβλήθηκαν από την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση αφού ένας τοπικός καρδιοχειρουργός επέστρεψε στο νησί με τον ιό μετά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιμετώπισε έναν ασθενή την ίδια νύχτα.

Η Κύπρος δήλωσε αρχικά ότι όλοι όσοιι έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες, αλλά από τότε έχουν χαλαρώσει τη σειρά λόγω φόβων για πρόκληση τεράστιων οικονομικών ζημιών, σύμφωνα με το Cyprus Mail.

Το νησί εξακολουθεί να απαιτεί οι αφίξεις από το Χουμπέι στην Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα να μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ οι ταξιδιώτες από την υπόλοιπη Κίνα, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία θα υποστούν υποχρεωτική απομόνωση για 14 ημέρες.