Περί τις 50 σημαντικές εκθεσιακές, συνεδριακές και άλλες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί ή έχει μετατεθεί η ημερομηνία διοργάνωσης το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία,  λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πάντως με την έξαρση που έχει ο ιός στη Γαλλία, αλλά και τις απαγορεύσεις της Γαλλικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων άνω των 1.000 ατόμων, εκτιμάται ότι είναι αβέβαιο αν πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις ακόμη και στις νέες ημερομηνίες που έχουν προγραμματισθεί και ειδικότερα αυτές που αφορούν στο επόμενο δίμηνο.

Στις εκθέσεις που έχουν ακυρωθεί συγκαταλέγονται και διοργανώσεις με άμεσο ή έμμεσο τουριστικό ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών είναι και οι εξής:

EGAST-Διεθνής Εμπορική Έκθεση Γαστρονομίας και Εξοπλισμού

Η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Γαστρονομίας και Εξοπλισμού EGAST, η οποία είχε προγραμματιστεί για το Μάρτιο, αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 24 Ιουνίου στο Εκθεσιακό Πάρκο Wacken στο Στρασβούργο. Στην έκθεση θα λάμβαναν μέρος 313 Γάλλοι και ξένοι εκθέτες, ενώ αναμένονταν 25.000 ειδικοί επισκέπτες από το χώρο της γαστρονομίας, του εξοπλισμού, των γεωργικών προϊόντων διατροφής, των υπηρεσιών και του τουρισμού.

Cfia Rennes- Διεθνής Έκθεση και Φόρουμ Προμηθευτών της Βιομηχανίας της Εστίασης

Η Cfia Rennes, η οποία αποτελεί την κορυφαία στο είδος της στη Γαλλία, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί στις 26 με 28 Μαΐου στο Parc Exposition de Rennes της Ρεν. Στην έκθεση αναμένονταν 1.150 εκθέτες από τη Γαλλία και το εξωτερικό, ενώ οι ειδικοί επισκέπτες υπολογίζονταν περί τους 20.500.

 e-marketing PARIS-Έκθεση για το Digital Marketing

Η έκθεση e-marketing PARIS στην οποία θα συμμετείχαν 300 εκθέτες από τη Γαλλία και το εξωτερικό, με εξειδίκευση στο χώρο του digital marketing και του ηλεκτρονικού εμπορίου,  αναβάλλεται για τις 7 με 9 Ιουλίου και θα πραγματοποιηθεί στο Paris expo Porte de Versailles του Παρισιού. Σημειώνεται ότι στη φετινή διοργάνωση αναμένονταν πλέον των 16.000 ειδικών επισκεπτών.  

IoT World + MtoM Embedded – Εκθεση και Συνέδριο για το διαδίκτυο, την πληροφόρηση και την επικοινωνία

Η IoT World + MtoM Embedded η οποία θα λάμβανε χώρα το Μάρτιο, στο Paris expo Porte de Versailles του Παρισιού,  αναβάλλεται για τις 23 με 24 Σεπτεμβρίου. Στην έκθεση και στις συνεδριακές της εκδηλώσεις, θα συμμετείχαν περί τους 7.500 επαγγελματίες από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.