Με την παρουσία πολλών θεατών και πολλών σπουδαστών, αλλά και μαγείρων ξεκίνησε και έληξε το 1st Mediterranean Chef’s Competition στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που διοργανώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την Mact Media Group. Οι πρώτοι διαγωνισμοί ήταν οι κατηγορίες Vegan, γλυκό Αγίου Βαλεντίνου και δημιουργίες με ψάρι. Έτσι συνεχίστηκαν και οι επόμενες ήμερες του διαγωνισμού με πάνω από 30 κατηγορίες. Οι διαγωνιζομένοι από τις ξένες χώρες ξεπέρασαν τους 40! Το άγχος, αλλά και ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα των διαγωνιζόμενων ήταν παραπάνω από εμφανή. Ανάλογο το κλίμα και στις εξέδρες με τους θεατές να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσήλωση την «μάχη» που έδιναν οι μάγειρες και με πολλές όμορφες στιγμές κατά την απονομή των μεταλλίων.

1st Mediterranean Chef's Competition

Είδαμε πολλά πιάτα εντυπωσιακά και όμορφα δομημένα με τους κριτές να προβληματίζονται σε αρκετές περιπτώσεις για την τελική κατάταξη σε κάθε κατηγορία. Δεν έλειπαν και μοναδικές δημιουργίες, πραγματικά έργα τέχνης φτιαγμένα από διάφορα υλικά, όπως ο καταπληκτικός «Τζόκερ» που δημιουργήθηκε από το σκάλισμα μιας κολοκύθας, αλλά και μοναδικά γλυπτά από καραμέλα και σοκολάτα που διακοσμούσαν τον χώρο του διαγωνισμού και τις 3 ήμερες !

Στην είσοδο του διαγωνισμού υπάρχει έκθεση από εταιρείες που παρέχουν πρώτες ύλες food service, στολές μαγείρων και φυσικά σχολές μαγειρικής. Ανάμεσα στους εκθέτες ήταν και παραγωγοί από την Περιφέρεια Αττικής, με μέλι, χειροποίητες σάλτσες, χειροποίητα ζυμαρικά, οινοποιεία κα. Τα εγκαίνια του διαγωνισμού έκανε ο Περιφερειαρχης Αττικής Κ. Γιώργος Πατούλης. Παρευρέθηκαν επίσης η Κα .Κατερίνα Νοτοπούλου βουλευτής Θεσσαλονίκης και ΚΟ τουρισμού του Σύριζα και ο Κ. Μπάμπης Καρίμαλης πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ.

1st Mediterranean Chef's Competition

Το μεγαλύτερο περίπτερο μέσα στον χώρο που διεξάγεται ο διαγωνισμός μεσογειακής κουζίνας το έχει η εταιρεία Estiasi, η οποία παρείχε και τον εξοπλισμό για την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Το 1st Mediterranean Chef’s Competition περιείχε κορυφαίες στιγμές όπως η βράβευση για τον καλύτερο σεφ μεσογειακής κουζίνας και την βράβευση για τον καλύτερο Ζαχαροπλάστη. Είχε εκλεκτούς καλεσμένους και σπουδαίους στον χώρο τους όπως ο Πάνος Ιωαννίδης ,ο Παντελής Βούρος ,ο Κυριάκος Μελάς και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος οι οποίοι συμμετείχαν στα masterclasses του διαγωνισμού. Ο υπεύθυνος της Mact Media Group κύριος Γιώργος Καραχρήστος δήλωσε  πως στόχος της διοργάνωσης είναι να αναβιώσει ένας μεγάλος διαγωνισμός υψηλής μαγειρικής, πέρα από την λογική των τηλεπαιχνιδιών, που θα δώσει ώθηση στην ελληνική κουζίνα, στην γαστρονομία του τόπου και στα ελληνικά προϊόντα με ό,τι αυτό σημαίνει συνολικά για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.