Η Travelex η μεγαλύτερη διεθνής εταιρεία ανταλλαγής συναλλάγματος χτυπήθηκε από hackers. Η εταιρεία είναι χωρίς συστήματα υπολογιστών, αφού οι hackers πήραν τον έλεγχο, ζητώντας λύτρα 3 εκατομμυρίων δολαρίων, για να σταματήσουν την απελευθέρωση των δεδομένων πελατών της.
Οι hackers απειλούν ότι θα πουλήσουν στο διαδίκτυο 5GB προσωπικών δεδομένων των πελατών, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, των ημερομηνιών γέννησης και των πληροφοριών κάρτας πληρωμής.
Οι εγκληματίες επιτέθηκαν στο ηλεκτρονικό της σύστημα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς χρησιμοποιώντας το ransomware, Sodinokibi.

synallagma 1

Η παγκόσμια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο έχει παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες με τουλάχιστον 1.200 υποκαταστήματα και 1.000 ΑΤΜ. Διαχειρίζεται περισσότερες από 5.000 συναλλαγές νομισμάτων ανά ώρα.
Η επιδρομή στον κυβερνοχώρο έχει επίσης κλείσει τις υπηρεσίες ανταλλαγής συναλλάγματος που προσφέρει η Virgin Money, η Tesco Bank, η First Direct και η Bank Sainsbury, οι οποίες τροφοδοτούνται από την Travelex.
Οι ταμίες της Travelex έχουν καταφύγει σε στυλό και χαρτί, στην ανταλλαγή συναλλάγματος στα αεροδρόμια.

synallagma

Η εταιρεία δεν μπορεί να πει πότε θα είναι σε θέση να ανακτήσει τον έλεγχο των συστημάτων της.
“Η Travelex κατάφερε να αποκαταστήσει μια σειρά από εσωτερικά συστήματα, τα οποία λειτουργούν κανονικά, ανακοίνωσε.
Η εταιρεία προσπαθεί να επαναφέρει τις κανονικές λειτουργίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.”
Για την επίθεση στον κυβερνοχώρο οι έρευνες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.