Το Atari, το μεγαλύτερο όνομα στα βιντεοπαιχνίδια στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αναβιώνει ως μάρκα ξενοδοχείων.

Η πρώτη ιδιοκτησία Atari Hotels πρόκειται λειτουργήσει αργότερα φέτος στο Φοίνιξ. Το ξενοδοχείο με θέμα το παιχνίδι στοχεύει να προσφέρει “εντυπωσιακές εμπειρίες για κάθε ηλικία και ικανότητα παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων σε VR και AR (εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα).”

Προγραμματίζει επίσης την προσέλκυση ηλεκτρονικών αθλημάτων, στα οποία οι παίκτες ανταγωνίζονται στα τουρνουά , μερικές φορές για μεγάλα έπαθλα.

Η ανέγερση και ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου καθοδηγείται από τον Όμιλο GSD της Shelly Murphy και τον Napoleon Smith III, παραγωγό της επανεκκίνησης του κινηματογραφικού franchise του Teenage Mutant Ninja Turtles.

Το ξενοδοχεία Atari λένε ότι θα συνδυάσει την νοσταλγία των βιντεοπαιχνιδιών με τις τρέχουσες τάσεις για να δημιουργήσει ένα “διασκεδαστικό και μοναδικό προορισμό ταξιδιού”.

Το Atari 2600 ήταν το κορυφαίο σύστημα βιντεοπαιχνιδιών κατά τη διάρκεια της πρώτης έκρηξης των βιντεοπαιχνιδιών στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.