Tα ιστορικά βραβεία ξενοδοχείων της TUI, TUI Holly, ανήκουν από φέτος στο παρελθόν και αντικαθρίστανται απο τα Global Hotel Awards.

Μέχρι σήμερα ο όμιλος απένειμε βραβεία στα καλύτερα ξενοδοχεία του με 2 διακρίσεις. Με τα Northern Region Hotel Awards βράβευε τα ξενοδοχεία στην Ιρλανδία, το Ην. Βασίλειο και τη Β. Ευρώπη, και η τελετή απονομής γινόταν ετησίως στο Λονδίνο.

Τα TUI Holly βραβεία τα οποία λάνσαρε η TUI Γερμανίας το 1993, επιβραβεύουν τα ξενοδοχεία, 100 στο σύνολο, που έχουν τις καλύτερες κριτικές από τους τουρίστες, σε διαφορετικές κατηγορίες κριτηρίων. Η τελετή απονομής γινόταν στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Ωστόσο, ο όμιλος της TUI καταργεί τις 2 κατηγορίες βραβείων καθώς επιδιώκει να αναγνωριστεί ως παγκόσμια εταιρία με ενιαίο διεθνές brand όσον αφορά τα βραβεία που απονέμει. Για το λόγο αυτό με τα βραβεία TUI Global Hotel Award θα υπαρχουν διακρίσεις ξενοδοχείων από ολόκληρο τον όμιλο. Τα πρώτα βραβεία θα απονεμηθούν για πρώτη φορά στις 3 Μαρτίου του 2020 στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Θα υπάρχουν τίτλοι βραβείων σε διαφορετικές κατηγορίες. Όπως και στο παρελθόν, τα ξενοδοχειακά βραβεία θα απονέμονται βάσει των κριτικών από τους πελάτες του ομίλου παγκοσμίως. Μια κριτική επιτροπή θα αποφασίζει ειδικά για τα βραβεία αειφορίας. Οι υποψηφιότητες βασίζονται στις κριτικές των πελατών και τα ξενοδοχεία πρέπει να πιστοποιούνται με περιβαλλοντικά πρότυπα λειτουργίας.

Επιπλέον, υποψηφιότητες βραβείων θα προτείνονται και από την TUI Care Foundation στον τομέα της καινοτομίας, βάσει του υπεύθυνου μάνατζμεντ.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία θα βραβεύονται στις ακόλουθες κατηγορίες :

Global

Eastern Mediterranean

Western Mediterranean

Long distance

Earth travel

Best hotel by source market

Sustainability

Innovation

Engagement within the TUI Care Foundation.