Λονδίνο, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και Αττάλεια είναι οι τέσσερις κορυφαίοι προορισμοί πόλης στην Ευρώπη για το 2019, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας ερευνών Euromonitor που δημοσιεύεται σήμερα.

Στον ευρωπαϊκό χάρτη με τους δημοφιλέστερους προορισμούς πόλης, ακολουθούν η Ρώμη, η Πράγα, το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Μιλάνο και η Βιέννη.

Από την Ελλάδα, μόνο η Αθήνα βρίσκεται στις 100 δημοφιλέστερες πόλεις, στη θέση 43.

Η Ευρώπη αποτελεί τη δεύτερη περιοχή στον κόσμο με τη μεγαλύτερη αύξηση ταξιδιωτών μετά την Ασία και έχει το μεγαλύτερο αριθμό εισερχόμενων αφίξεων παγκοσμίως. 

Ειδικότερα , οι ευρωπαϊκές πόλεις (32) καταγράφουν αύξηση αφίξεων 2,9% έναντι του 2018 (721.854,4 χιλ. ταξίδια) ενώ οι τουριστικές εισπράξεις εισερχόμενου τουρισμού παρουσιάζουν ετήσια αύξηση 4,4% (577.026,9 εκατ. δολάρια).

Η μέση είσπραξη ανά άφιξη διαμορφώνεται το 2019 στα 799 δολάρια έναντι 788 δολάρια το 2018 παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 1,5%.

Τα ταξίδια στο εσωτερικό της παραμένουν η μεγαλύτερη πηγή τουρισμού, με μερίδιο που αγγίζει το 80%. Tα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι οι βασικότερες πηγές εισερχόμενου τουρισμού στην Ευρώπη είναι η Γερμανία, το Ην. Βασίλειο, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κορυφαίες πόλεις-προορισμοί για το 2019 είναι το Χονγκ Κονγκ, η Μπανγκόγκ, το Λονδίνο, το Μακάου, η Σιγκαπούρη, το Παρίσι, το Ντουμπαί, η Νέα Υόρκη, η Κουάλα Λουμπούρ και η Κωνσταντινούπολη.

files 3