Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Τουρισμού συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου με τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Νίκος Χαλκιαδάκης παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τις θέσεις της Ένωσης κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις εκκρεμότητα που παρουσιάζει το θέμα του Thomas Cook.

O υπουργός παρουσίασε τη θέση της κυβέρνησης στο θέμα, δίνονται ιδιαίτερο βάρος στις κινήσεις που γίνονται για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Παρουσίασε δε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο για την επιμήκυνση της σεζόν, με τις θέσεις του να συζητιούνται εκτενώς με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης, κ. Μανώλη Μανούσο, που έχει υψηλή ειδίκευση στο ζήτημα.

Στη συνέχεια, ο κ.  Χαλκιαδάκης παρουσίασε τις συνεργασίες της Ένωσης και το στόχο της να αποτελέσει εφαλτήριο ενός βραχίωνα κατανόησης και ανάπτυξης της ευρύτερης οικονομίας, γύρω από τον άξονα της φιλοξενίας.

Τέλος ο γ.γ., κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος παρουσίασε τα μελλοντικά σχέδια που αφορούν την αρμονική συνύπαρξη των ξενοδοχείων με την κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο.