Μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω της πλατφόρμας του airbnb σε διαμερίσματα πολυκατοικιών πήρε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απαγόρευσε την ενοικίαση διαμερίσματος μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και καλεί την ιδιοκτήτρια να μη μισθώσει ξανά το σπίτι με τον ίδιο τρόπο αλλά να περιοριστεί σε χρήση κατοικίας.

Σε αντίθετη περίπτωση η γυναίκα κινδυνεύει με προσωπική κράτηση ενός μήνα και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας υπογραμμίζεται πως πρόκειται για την «πρώτη απόφαση που κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και αναμένεται να προκαλέσει τσουνάμι», καθώς μπορεί να αποτελέσει βάση για την επίλυση παρόμοιων δικαστικών διενέξεων.

Τέλος, σημειώνεται πως στο σκεπτικό δεν γίνεται μόνο αναφορά στην παραβίαση των διατάξεων του κανονισμού της πολυκατοικίας που απαγόρευε τη χρήση των οριζόντιων ιδιοκτησιών ως τουριστικών καταλυμάτων, αλλά κάνει εκτενή αναφορά στις οχλήσεις που προκαλούνται στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες από τέτοιου είδους βραχυχρόνιες μισθώσεις. 
efsyn.gr