Το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, μέχρι και την ολοκληρωτική απαγόρευσή τους, εξετάζει ο δήμος Βερολίνου.

Σε συνέντευξή του, ο δήμαρχος Gee Williams δήλωσε οτι νιώθει και ο ίδιος οτι ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν ρυθμίσεις ώστε να υπάρξει «διόρθωση» στη ραγδαία εξάπλωση του βραχυχρόνιων μισθώσεων και της ζήτησης για αυτές.

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την Airbnb ως μια μικρή πόλη που είναι ελκυστική σε πολλούς επισκέπτες, δήλωσε.

Την περασμένη Τετάρτη, τα μέλη της επιτροπής σχεδιασμού του δήμου έδωσαν οδηγίες στον Διευθυντή Σχεδιασμού Dave Engelhart να αρχίσει η διερεύνηση τρόπων με τους οποίους άλλες αρχές έχουν επιτυχώς ρυθμίσεις τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Όπως ανέφεραν, η πόλη χρειάζεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα πριν μετατραπεί σε πρόβλημα.

Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος, εάν υπάρξει ειδοποίηση για ακίνητο που χρειάζεται ανακατασκευή, το ενδιαφέρον προέρχεται από επενδυτές real estate ώστε να το μετατρέψουν σε Airbnb. H απάντησή του μέχρι σήμερα ήταν οτι αυτό δεν απαγορεύεται αλλά ούτε και επιτρέπεται, επομένως έβαζε φρένο με αυτό τον τρόπο. 

Το μέλος της επιτροπής του δήμου, Pete Cosby, αναφέρει οτι εφόσον οι βραχυχρόνιες μισθώσεις λειτουργούν σαν ξενοδοχεία θα πρέπει να επιτρέπονται μόνο σε περιοχές που επιτρέπεται η λειτουργία ξενοδοχείων. Χρειάζεται να καταφύγουμε σε άδεια χρήσης υπό προϋποθέσεις ή σε απαγόρευση, τόνισε.

Εκτιμάται οτι μέχρι τις αρχές του 2020 θα είναι έτοιμες και θα τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις από την επιτροπή σχεδιασμού.