Συζητήσανε για τις σύγχρονες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό σε ένα διαρκως μεταβαλλούμενο διεθνές περιβάλλον, για όσα επιδιώκουμε εμείς και όσα συνεχιζουμε να διεκδικούμε. Αφενός για να αναχαιτίσουμε την ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και για να χαράξουμε μία πολιτική για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Το επόμενο διάστημα θα επισκεφτούμε διαφορα μέρη της Ελλάδας όπου θα έχουμε συναντήσεις με τοπικους φορείς,επαγγελματίες και κατοίκους ακριβώς όπως είχαμε κάνει με τα περιφερειακά συνέδρια -προκειμένου να διαμορφώσουμε μία νέα εθνική στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμο.

Συζητήσανε για την οικονομία του διαμοιρασμού και την ανάγκη δημιουργίας κανονιστικού πλαισίου, την ανάγκη θεσμοθετησης μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων, το φόρο λαοφιλή πλαίσιο, την κλιματική αλλαγή και τους πράσινους προορισμούς, το φαινόμενο του υπερτουρισμού καθώς και την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην άσκηση τουριστικής πολιτικής και πολλά άλλα.

Φυσικά περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Υπουργό τον κ.Θεοχάρη να ασκήσει επιτέλους πολιτική.
Μέχρι σήμερα δυστυχώς περιορίζεται σε επικοινωνιακή πολιτική και μάλιστα αντιφατική καθώς αφενός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δική του ανεπάρκεια αφετέρου οικειοποιείται πλήρως το έργο της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζοντας το ως δικό του.

Οι πρώτοι μηνες διακυβέρνησης ΝΔ μετέτρεψαν τις επιφυλάξεις μας σε ρεαλιστικούς φόβους για την πορεία του ελληνικού τουρισμου.

Η αδέξια διαχείριση κρίσεων όπως ο ακτοπλοικος αποκλεισμος της Σαμοθράκης καθως και η κατάρρευση της Thomas cook, κατέληξε σε αδιαφορία, αναλγησία και στο τέλος της ημέρας ανικανότητα.

Εμείς απο την πρώτη στιγμή καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση τους εντός κοινοβουλίου αλλά και στο δημόσιο διάλογο.
Ακόμα και στηPhiloxenia ο Υπουργός Τουρισμου παρουσίασε το απόλυτο τίποτα.

Εμεις, Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα του ελληνικού λαού, τις επιτυχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στο πεδίο του τουρισμου, να αντιπολιτευτούμε με βάση αξίες και τεκμηριωμένες θέσεις και πρόγραμμα . Είμαστε εδώ, αντιμετωπίζοντας τις προκλησεις του αύριο σήμερα, για να καταρτίσουμε εθνική αναπτυξιακή πολιτική για τον τουρισμο, μία βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.