Στο κάλεσμα των Επιμελητηρίων της Στερεάς συμμετείχαν αιρετοί των ΟΤΑ Α΄ & Β΄ βαθμού, πλήθος αυτοδιοικητικών, Βουλευτές, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και αρκετοί επαγγελματίες της περιοχής.
Στην Συνεδριαση αναπτύχθηκαν πολύ σημαντικά θέματα, όπως :
Πνευματικά δικαιώματα & αυτοδιαχείριση, από την Προέδρο μας, κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη.
Ίδρυση Αγροτικού τμήματος στα Επιμελητήρια, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας, κ Βασίλη Αυγερινό και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο.
Το νέο Αναπτυξιακό Νομοσχεδίο, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτη Αγνιάδη.
Τουριστικό απόθεμα Στερεάς Ελλάδας. Δυνάμεις / Αδυναμίες, δράσεις άμβλυνσης εποχικότητας, ιδιαιτερότητες τουριστικού ανάγλυφου. Το παράδειγμα του Ο.Τ.Θ. (Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης) & του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, κ. Χρήστο Τσάμπρα, την Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης, κα Παρασκευή Πατουλίδου και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Βασίλη Γιαγιάκο.
Ανταποδοτικές υπηρεσίες Επιμελητηρίων προς τις επιχειρήσεις, από τον Δ/ντη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Βασίλη Αποστολόπουλο.
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας & Επιμελητήρια. Νέα Προγραμματική Περίοδος 2021 – 2027, Βασικό πλαίσιο σχεδιασμού & προγραμματισμού, από τον Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Λέμα.
Επενδυτικό προφίλ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας / Χαρτογράφηση Ευκαιριών, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιο Κυρίτση.
7ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας. Απολογισμός προηγούμενης διοργάνωσης – προτάσεις βελτίωσης, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας, κ. Βασίλη Αυγερινό.
Τη συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία της και η τ. Υπουργός κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στην ομιλία της επεσήμανε τη σπουδαιότητα του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδυτών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για τα πλεονεκτήματα του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου μίλησε και ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, κ Γιάννης Οικονόμου.
Το παρών στη διήμερη συγκέντρωση των επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι, έδωσε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος συνεχάρη τα Επιμελητήρια για το κλίμα περιφερειακής συνείδησης που έχουν καλλιεργήσει, τονίζοντας πως μόνο με τέτοιου είδους εποικοδομητικές συνέργειες φορέων θα ευδοκιμήσει κάθε δυνατοτητα ανάπτυξης στη Στερεά Ελλάδα.
Η προσκεκλημένη Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στη λειτουργία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και στο πλέγμα δράσεων που αναπτύσσει προκειμένου να καταστήσει τη συμπρωτεύουσα σημαντικό τουριστικό προορισμό.
Συγκινητική υπήρξε η στιγμή της βράβευσης του πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και νυν Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη για την προσφορά του.